06_xativat
11 de de gener de 2020
3a Vetlada de la Temporada de Folklore Valencià
Ja tenim ací la 8a Temporada de folklore valencià de Picanya. Després de l’èxit de programació i assistència de públic en les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta vuitena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble, grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià.  Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre novembre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups, alguns d’ells ja ens visitaren les temporades passades, i d’altres, són novetat en la programació d’enguany.


L’accés als espectacles és lliure fins completar l’aforament de la sala.

Els espectacles al Centre Cultural de Picanya començaran a les 20.00h i les portes s’obriran 15 minuts abans.
L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel·lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.

 

11/01/20 – 20:00h


05_vilarealt

GRUP DE DANSES “EL RAVAL” DE VILA-REAL
Format l’any 1987 i entre les seues finalitats estan la investigació i la difusió de les manifestacions culturals tradicionals i populars del País Valencià i de manera especial les de les comarques del nord valencià. La majoria dels balls i danses que interpreten són recuperacions fidedignes de les originals que sonaven i ballaven els nostres majors i que han ballat en altres moments sense massa manipulacions coreogràfiques.  La indumentària del grup en els seus espectacles folklòrics és fidel a reproduccions dels models del s. XVIII i XIX. 

 

06_xativat

ESCOLA DE DANSES DE XÀTIVA
Va nàixer al 1978 amb a un doble objectiu: didàctic i de defensa dels nostres valors antropològics tradicionals. Després d’una primera etapa de formació i consolidació del grup, l’Escola es va dedicar a recollir i muntar melodies i balls de diferent estructura i estil amb la complexitat que suposa la transmissió oral com l’única font documental. S’han anat recuperant moltes peces musicals, per a engrossar el nostre bagatge cultural. S’han preocupat de la divulgació d’aquests balls a tots aquells grups interessats en aprendre’ls, esdevenint d’esta manera escola d’escoles.