anunci_temp_folklore
06 de de febrer de 2022
Temporada de Folklore
Grup de Balls Populars Les Folies i Danses Realenc

9a Temporada de Folklore valencià a Picanya


Ja tenim ací la 9a Temporada de folklore valencià de Picanya. Després de l’èxit de programació i assistència de públic en les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta novena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble, grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià. Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups.


L’accés als espectacles és lliure fins completar l’aforament de la sala.

Esta temporada, els espectacles, es repartiran entre el pati del CEIP Ausiàs March i el Centre Cultural de Picanya, als dies i horaris especificats a la programació. L’accés és gratuït. L’aforament limitat. És obligatori portar mascareta per a accedir al recinte. L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar, amb antel·lació, a les seues xarxes socials, qualsevol canvi a la programació.
 

 

26/02/22 – 20:00h
Centre Cultural


GRUP DE BALLS POPULARS LES FOLIES
CARCAIXENT

Fundat en 1998, el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertori, espectacles i indumentària tradicional valenciana.

GRUP DE DANSES REALENC
PICANYA

Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià. Han participat a nombrossos Festivals i col·laboren activament en els actes propis de les festes de Picanya. Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu treball per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes.