Nova Biblioteca
Biblioteca i Centre d'Estudi
Pl. Major, 16
Habitual: 09.00h a 14.00h i de 16.00 a 20.00h de dilluns a divendres i dissabtes de 10.30 a 13.30h. Horaris especials en estiu i època d'exàmens.
961 592 686
Accés facilitat;Aparcament bici;Zona wi-fi

 



 Recerca de fons:                                                                                      

 

   recerca_biblioteca_xarxa_publica
    NOTA: Per a relitzar una consulta sobre els fons de Picanya
    al web de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana
    (enllaçat a la icona de dalt) seleccioneu Picanya al
    criteri "Buscar en:"

   ......................................................................
   
   Consulta telefònica: 961 592 686

   ......................................................................    
  
   Consulta via mail:
biblioteca@picanya.org

   ......................................................................    



  Característiques                                                                           

 

En poc més de 9 mesos es va completar el procés de les obres de reconversió de l’edifici de l’antic Centre de Salut en la nova Biblioteca i Centre d’Estudis. Un temps que va permetre la renovació integral d’un edifici especialment singular del nostre nucli antic, es tracta de l’única casa de poble de 3 altures de tota Picanya i està datada al voltant de 1880, i en què s’ha conseguit conservar els elements característics de la casa i sumar la més moderna dotació en quant a comoditat i noves teconologies.
El resultat és un nou centre ple de possibilitats que naix amb un caràcter marcadament jove i decidit a convertir-se tant en una eina dinamitzadora de la vida cultural i formativa del nostre municipi com en un element potenciador d’activitats d’oci actiu com ara xerrades, concerts, trobades o qualsevol altra activitat que es puga organitzant tot i aprofitant aquesta nova instal·lació.


  Serveis                                                                                       

Prèstec i consulta de llibres, CDs i DVDs
Amb un important fons de de més de 20.000 llibres, 3.000 CDs i 1.500 DVDs.

Ampliació d'horari en època d'exàmens
Extensió de l'horari d'obertura en les dates d'exàmens.

Animació lectora
Campanyes d'animació a la lectura, contacontes, hora del conte.

Premsa diària
Disponibilitat de la premsa diària i altres publicacions.

Informació jove
Informació sobre beques, estudis, viatges, cultura, esport...

Tallers, xerrades, presentacions...
Possibilitat d'organitzar activitats de promoció de la cultura de tot tipus: tallers, xerrades, tertúlies, conferències, presentacions...

Xarxa de Lectura Valenciana
Incorporació a la
Xarxa de Lectura Valenciana. Accés al fons de totes les biblioteques i a tots els avantatges d'aquesta xarxa de biblioteques públiques.

Accessibilitat total
Tota la instal·lació és accessible per a persones amb mobilitat reduïda amb rampes, ascensor, lavabos adaptats etc...

Secció de novel·la gràfica
Secció destinada als còmics per a joves i adults. La historieta com a forma de contar històries no sols per a xiquetes i xiquets.

bnr_novela_grafica_biblioteca


  Espais                                                                                     

Sala d'estudi
Situada al segon pis, ofereix més de 50 places (ampliable) d'estudi.

Sala de lectura i consulta
En el primer pis ofereix tot el fons de llibres de la biblioteca.

Centre d'estudis locals
Sala exclusiva destinada a emmagatzemar, catalogar i estudiar materials (llibres, fotografies, publicacions...) relacionada amb el nostre poble.

Terrassa
Permet la lectura d'un llibre a l'aire lliure, la conversa, l'organització d'activitats i el descans en les hores d'estudi.

Sala infantil
Amb accés independent, està destinada a menuts i menudes, acull un important fons de llibres i està pensada per a esdevindre un espai on poder organitzar activitats d'animació lectora, contacontes, etc.

Zona de premsa
Espai on poder consultar la premsa diària i altres publicacions.

Aparcament de bicicletes
A les portes de l'edifici es troben diferens aparcaments per a bicicletes.



  Noves teconologies                                                                                                        


Llibres electrònics (e-books)
Sempre atenta a noves possibilitats d’extendre el coneixement i la cultura la nostra Biblioteca i Centre d’Estudi amplia ara els seus serveis amb una nova opció: el préstec de llibre electrònics. La Biblioteca de Picanya forma part del projecte eBiblio un servei de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana que facilita la lectura de llibres electrònics a través d’Internet i posa a disposició de la ciutadania una plataforma que permet accedir al catàleg i demanar en préstec tot tipus de publicacions en format digital per a poder-les llegir en: tauletes tàctils, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics. Vos recordem que la Biblioteca de Picanya també té servei de préstec d’aparells lectors amb el que podeu fer un primer tast d’esta nova forma de lectura. 
Com accedir al servei
Per a poder accedir al servei sols cal tindre el carnet de la biblioteca, una adreça de correu electrònic vàlida i sol·licitar (a la Biblioteca) la clau d’accés a la plataforma de préstec de llibres electrònics. A partir d’ahí sols heu d’accedir al web http://comunitatvalenciana.ebiblio.es i començar a buscar en el catàleg de llibres. Un volta trobat allò que vos agrade consulteu la disponibilitat per al préstec (que pot ser  inmediata, sota reserva, o NO disponible si s’ha superat el nombre màxim de reserves).
Quan estiga disponible podreu llegir el vostre llibre en streaming, (a través de qualsevol navegador connectat a Internet), en el núvol (amb les aplicacions de lectura disponibles per a iOS i Android) o en ordinadors personals i lectors de llibres electrònics, per mitjà de la descàrrega del llibre amb el DRM d’Adobe.





bnr_video_jocs_biblioteca
Servei de prèstec de vídeojocs
 
Des del dilluns 4 la Biblioteca i Centre d'Estudi de Picanya enceta un novedós servei: el préstec de vídeo-jocs. Els vídeo-jocs formen part de la cultura del segle XXI i la seua evolució els ha convertit en l'element d'oci i entreteniment més important per a les noves generacions. Una biblioteca com la nostra, sempre atenta a les novetats tecnològiques, també ha volgut incorporar aquest vessant cultural a la seua oferta de materials audiovisuals.
El prèstec d'aquest tipus de material funciona com el dels CDs o DVDs, cal disposar del carnet de la biblioteca i el prèstec es realitza durant una setmana i es presten un màxim de 2 títols per usuari.

Títols imporants (però no novetats)
Per raons evidents (economia i respecte a la indústria) la nostra biblioteca no oferirà les darreres versions dels vídeo jocs més populars però, des de ja, si ofereix "penúltimes" versions de títols tan coneguts com ara Halo, SuperMario, Fifa, la saga NBA 2K de bàsquet, Final Fantasy, Uncharted, etc...



canvista

Pàdel gratis a canvi dels vídeojocs que ja no fas servir 
A més, la Biblioteca ofereix una opció més. Totes i tots els aficionats als vídeojocs tenim per casa jocs als que ja no juguem (tenim versions noves, canviem de consola...), és hora de donar-los una segona vida, és hora de que altres xics i xiques puguen disfrutar-los i és hora de fer un poquet d'esport a l'aire lliure (que també és important), per això si dones els vídeojocs que ja no fas servir a la Biblioteca, l'Ajuntament et regala una hora de pista de pàdel al Poliesportiu Municipal per a que jugues amb els teus amics i amigues i pugues descobrir (o gaudir) d'aquest divertit i novedós esport.
 

Wi-fi
Tot l'edifici ofereix la possibilitat de conectar-se gratuïtament a internet per mitjà de qualsevol dispositiu wi-fi. Per accedir-hi caldrà estar donat d'alta com a usuari de la xarxa wi-fi municipal.

 

Ordinadors de consulta
Tres ordinadors, amb connexió a internet, estan disponibles a la planta baixa per tal de poder realitzar consultes i recerques.

Consulta telemàtica de fons
Tant d'aquesta com d'altres biblioteques de la
Xarxa de Lectura Valenciana.


 

 


 

 

Vídeos relacionats
Notícies relacionades
Contes per a bebés a la Biblioteca
04 de d’abril de 2018

Contes per a bebés a la Biblioteca