Si no pot veure correctament aquest e-mail faça clic ací.
l'alt@veu
Butlletí electrònic de l'Ajuntament de Picanya | Núm 783 | Octubre '17
6a Temporada de folklore valencià
de Picanya


Ja tenim ací la 6a Temporada de folklore valencià de Picanya, després de l’èxit de programació i assistència de públic de les temporades anteriors, el Grup de danses Realenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya posa en marxa esta sisena edició amb la intenció de continuar portant al nostre poble grups de danses del millor nivell per que ens mostren la riquesa del folklore valencià.
Per a esta ocasió comptarem tambè amb 4 vetlades folklòriques entre octubre i febrer en les que gaudirem de les actuacions de diversos grups, alguns d’ells ja ens visitaren les temporades passades, i d’altres, són novetat en la programació d’enguany.

bnr_6a_temporada_folklore_valencia



DISSABTE 28/10/17 - 20:00h


GRUP L’OLIVAR D’ALAQUÀS. Està integrat dintre la Unió Musical d’Alaquàs.  Es va crear a l’any 1996 i la seua finalitat principal és ensenyar les danses, cants i músiques tradicionals valencianes.  Actualment està format per un total d’uns 60 components i té diverses seccions: infantil, juvenil i d’adults.  Recientment han estat a Philadelphia (EEUU) portant el seu treball i el folklore valencià per al public nordamericà.


ASSOCIACIÓ D’ESTUDIS TRADICIONALS SAGUETA NOVA DE BIAR. Es va formar a Biar (l’Alcoià) l’any 2001. Des de llavors, s’han dedicat a arreplegar i estudiar cançons, balls, indumentària tradicional i altres materials folklòrics, per tal de divulgar-los a través de publicacions escrites i sonores i en els seus espectacles. Han publicat dos CDs i han organitzat diverses exposicions d’indumentària, la més recent dedicada als guardapeus. Organitzen des de 2004 l’Aplec de Rondalles de Biar. 




DISSABTE  02/12/17 - 20:00h


GRUP DE DANSES SARGANTANA DE VALÈNCIA.  És un grup infantil/jovenil naxcut a l’any 2012 amb motiu de la primera dansà infantil cel·lebrada a la Plaça de la Verge en València.  És el primer grup de xiquets membre de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.  Des dels seus inicis han participat a nombroses activitats relacionades amb el folklore: dansades, espectacles, presentacions falleres, “Sona la Dipu” i a diversos festivals nacionals i internacionals.  


ASOCIACIÓN CANTARES VIEJOS DE REQUENA.  Continuadors de la tasca iniciada pel “Grupo de Estudios Folklóricos Jaraiz de la Portera” (1975), la “Asociación Cantares Viejos” de Requena té la missió de recuperar, estudiar i difondre diferents àmbits de l’etnologia i la cultura popular de “Requena y su Tierra”, mantenint vius antics cants, melodies, balls i danses de la tradició oral. Un altre important objecte d’estudi és la indumentària tradicional, per mitjà de fons pertanyents a col·leccions privades i públiques com ara la del Museu Municipal de Requena.



DISSABTE  13/01/18 – 20:00h


GRUP DE DANSES DE QUART DE POBLET. El “Grup de Danses de Quart de Poblet” es va fundar a l’octubre de 1978, però no es constituí com associació cultural independent fins l’any 1981. En l’actualitat el grup està format per un cos de ball de 23 balladors dirigits per Antoni Gijón, una rondalla dirigida per Maribel Crespo de 10 músics de corda i 5 cantadors a més de la “colla de dolçaina i tabal”.


GRUP DE BALLS POPULARS LES FOLIES DE CARCAIXENT.  Fundat en 1998, el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertori, espectacles i indumentària tradicional valenciana.




DISSABTE  10/02/18 – 20:00h


ALGADINS GRUP DE DANSES D’ALGEMESÍ. El dia 9 d’octubre de 2014, una colla d’amics balladors d’Algemesí decideixen juntar-se i formar Algadins, un grup jove però bastit amb veterans d’altres associacions culturals valencianes.  La seua tasca inclou la recuperació i difusió de les nostres tradicions, especialmente músiques i balls, però volen fer-es arribar al públic actual mitjançant l’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials.  També als seus espectacles tracten d’incorporar elements novedosos i amb una visió moderna i personal.
 

GRUP DE DANSES REALENC. Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics de Picanya interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià.  Han participat a nombrossos Festivals i col·laboren activament en els actes propis de les Festes Patronals de Picanya.  Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu treball per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes.




Accés als espectacles

Abonaments
L’abonament per a tota la temporada té un preu de 20 euros. Es pot adquirir tot i contactant amb els grups participants o bé amb el Grup de danses Realenc al correu: temporadafolklorevalencia@hotmail.com

Entrades
Per a aquelles persones que no estiguen interessades en comprar l’abonament es posaran a la venda entrades. Es podran comprar el mateix dia de l’actuació al Centre Cultural al preu de 8 euros.  Els xiquets menors de 12 anys no pagaran entrada.  La taquilla estarà oberta a partir de les 19.00h el mateix dissabte de cada actuació.

Els espectacles al Centre Cultural de Picanya començaran a les 20.00h i les portes s’obriran 15 minuts abans.
L’organització es reserva el dret a cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar amb antel·lació al perfil de facebook del grup de danses Realenc i a la plana web qualsevol canvi de programació.






bnr_6a_temporada_folklore_valencia_patroc


Més informació al web: www.picanya.org
Salutacions cordials i esperem que aquesta informació us resulte profitosa.
D'acord la Llei 15/99 de Protecció de dades si vols
cancel·lar l'enviament d'aquest butlletí Alt@veu polse ací.