DSC_0616
22 de de setembre de 2016
En el dia mundial de la mobilitat obrim al públic el "Parc Vial"
Esta nova instal·lació està destinada al joc i també a l'educació vial
Hui, 22 de setembre, dia mundial de la mobilitat sostenible i segura, els i les escolars del nostre poble han estat els primers en poder disfrutar el nou "Parc Vial" situat al poliesportiu. Hui ha esta l'alumnat de l'Escola Baladre el que ha completat l'activitat d'educació vial i demà seran els i les alumnes de l'Escola Ausiàs March els que visitaran esta nova instal·lació pública.

Un treball permanent
Des de fa uns anys la Policia Local de Picanya, amb la col·laboració dels centres educatius públics del nostre poble, desenvolupa un programa d'eduació vial destinat a menuts i menudes amb una doble intenció. Per una part donar als nostres escolars unes nocions bàsiques sobre circulació a la via pública tant en el seu vessant de vianants com quan van conduint bicicletes, patins... esta formació inclou normes bàsiques de circulació, interpretació de senyals, conducció prudent, com senyalitzar un canvi de direcció, prioritats de pas... i busca que menuts i menudes circulen amb precaució i de forma segura. D'altra banda en estos mini-cursets d'educació vial també es promou la mobilitat sostentible i s'anima a xiquetes i xiquets a, una volta conegudes les normes de circulació, s'aprofiten les molt bones condicions del nostre poble (bon oratge, carril bici, limitació a la velocitat dels cotxes...) per a que facen ús de mitjans alternatius al vehicle privat (caminar en grup, bicicletes...) a l'hora de desplaçar-se als centres escolars (mols saturats de cotxes a l'hora de l'entrada i l'eixida) i també en els seus desplaçaments habituals pel poble. 

Una nova eina per a l'educació vial i per a promoure la mobilitat sostenible
Després d'uns anys de treball es va començar a valorar la possibilitat de que el treball de la Policia Local, desenvolupat a les aules i patis de les escoles es compeltara amb passejos pel poble tot i aprofitant el carril bici i, més tard, es valorà la possiblitat de crear una instal·lació novedosa, un parc que barrejara el joc infantil i l'educació vial. Un espai on jugar i aprendre educació vial i que servira com a xicotet centre de pràctiques per als cursos de la policia local.

Joc i aprenentatge
Este nou parc inclou diferents elements propis de qualsevol parc infantil: una piràmides de gomes elàstiques, un llit elàstic per a botar, gronxadors... però a més d'això també ofereix un xicotet recorregut amb carrers (amb senyalització vial horitzontal i vertical) on menudes i menuts puguen aprendre que fer davant un pas de vianants, un senyal d'stop, una redona... un espai novedós on aprendre seguretat vial i jugar al mateix temps i que ja és una realitat al nostre Poliesportiu Municipal.









DSC_0575
DSC_0578
DSC_0579
DSC_0581
DSC_0586
DSC_0589
DSC_0596
DSC_0605
DSC_0616
DSC_0629
DSC_0636
Galeries relacionades
Vídeos relacionats
Nadales Escola Baladre
22 de de desembre de 2022

Nadales Escola Baladre

A l'Escola Caminant
17 de de novembre de 2022

A l'Escola Caminant

L'Escola Canta · El Cor de la Terra
02 de de juliol de 2022

L'Escola Canta · El Cor de la Terra