Habitatge

Afegir a favorits

Des de les oficines del Servei Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Picanya situades a la Pl. Espanya, 2 (Tel. 961 594 460) s'ofereix un complet treball d'assessorament en totes aquelles matèries relacionades amb l'habitatge: Comunitats, ajudes, lloguer, instal·lació d'ascensors...

bnr_assessorment_clausuales_sol

Al desembre de 2016 una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea obligava als bancs a retornar els diners cobrats de forma irregular per mitjà d'una clàusula, les anomenades “clàusules sòl” que impedeixen que els i les clientes es puguen beneficiar de les baixades dels tipus d'interès. 
Assessorament gratuït
Tot i atenent a esta situació l'Ajuntament de Picanya ha decidit prestar assessorament legal gratuït a aquells veïns i veïnes que consideren que poden estar en condicions de reclamar la devolució dels diners cobrats de més.  Este assessorament s'ofereix des del Servei Municipal d'Habitatge, i permet conèixer, en primer lloc, si es té dret a reclamar i, en última instància, com realitzar aquesta reclamació.
bnr_ajudes_ascensors

Ajudes municipals a la instal·lació d'ascensors

Ajudes de fins a 9.000 euros per comunitat de veïns i veïnes

A Picanya sabem bé la diferència que marca per a una comunitat de veïns/as disposar, o no, d'ascensor. Moltes vegades les escales suposen una dificultat insalvable per a persones majors, persones amb mobilitat reduïda o, simplement a l'hora de pujar la compra. Moltes són ja les comunitats que en, els últims anys, han aconseguit instal·lar ascensors i açò ha repercutit de forma molt favorable en la qualitat de vida de veïns i veïnes. 

Nova convocatòria

Enguany també, l'ajuntament de Picanya, acaba d'engegar una línia d'ajudes a la instal·lació d'ascensors. Aquestes ajudes estan destinades a edificis col·lectius finalitzats abans de 1981 (queden, per tant, excloses els habitatges unifamiliars), i en els quals, almenys el 70% dels habitatges constituïsca el domicili habitual de les persones propietàries o usuàries.
Les ajudes poden arribar a cobrir el 20% del cost d'instal·lació, amb un màxim de 9.000 € per comunitat. Aquestes ajudes també contemplen la instal·lació de salvaescaleras arribant a cobrir fins a un 20% del cost amb un màxim de 3.000€.

Informació i assessorament

L'Oficina municipal d'habitatge de l'Ajuntament de Picanya (Pl. Espanya, 2) presta tot tipus d'ajuda i facilita tota la informació relativa a tramitació i gestió.
El termini de presentació de sol·licituds està obert i romandrà obert fins al 30 de setembre.

Podeu consultar les bases de la convocatòria ACÍ. 
bnr_servicio_asesoramiento_desahucios

El Ayuntamiento de Picanya asesora a las personas afectadas por desahucios hipotecarios

El servicio de vivienda municipal ofrece asesoramiento legal gratuito

El Ayuntamiento de Picanya ha decidido ofrecer asesoramiento legal gratuito a aquellas personas que, en nuestro municipio se vean afectadas por procesos de desahucios por no poder pagar las hipotecas correspondientes.
De esta manera el Ayuntamiento se sitúa junto a las personas que, de forma más directa, están padeciendo el estallido de la burbuja inmobiliaria combinada con la actual crisis económica y las práxis no especialmente éticas de determinadas entidades financieras. El objetivo de la medida es garantizar el acceso a los recursos legales necesarios a personas, que, de otra manera se encuentran en una gravísima situación de desamparo frente al enorme poder legal de la banca.
Este asesoramiento y seguimiento del proceso se ofrecerá desde el departamento de vivienda del Ayuntamiento situado en las oficinas de Plaza España, 2 y que atiende al público en horario de 9.00 a 11.00h y a través del teléfono 961 594 460.

Acudir cuanto antes
En ese sentido desde el servicio de vivienda del Ayuntamiento de Picanya se recomienda que las personas afectadas por este tipo de procesos acudan a solicitar su asesoramiento en cuanto se produzca el primer impago de una cuota hipotecario con el objetivo de abordar cuanto antes la situación y evitar que el proceso avance sin seguimiento llegando a puntos donde una solución positiva para las personas afectadas ya sea inviable.

 


Tria idioma
Accessibilitat
Rebre informació
L'alt@veu Canals RSS
Guia ràpida
Atenció a la ciutadania
accesrapidmentor
Guia d'instal·lacions
Telèfons i adreces
Oficina Virtual
icona_acces_rapid_alqueria_moret
Emergències
logosaccesrapidoratge
Multimèdia
icona_reserva_esportiva
icona_acces_rapid_mobilitat
logosaccesrapidperiodic
Estratègia DUSI
banner_DUSI
Nova APPlicació municipal
mini_banner_app_2016_final
Nou vídeo.
bannerpicarts2017
Nou vídeo.
intercanviescolar2017
Nova fotogaleria
fotogaleria_5aPicaArts
Nova fotogaleria
fotogaleria_homenatge_vicent_pastor
Nou vídeo.
bannercrema2017
Nou vídeo.
bannerofrena2017
Nou vídeo.
bannerpremisfallers2017
Nova fotogaleria
fotogaleria_crema_falles_grans_17
Nova fotogaleria
fotogaleria_crema_falles_infantils_17
Nova fotogaleria
fotogaleria_falles_picanya_17
Nou vídeo.
bannerbaladremascleta
Nou vídeo.
bannerninotsindultats2017
Nou vídeo.
bannerbarricarme2017
Nou vídeo.
bannerninot2017puig
Nou vídeo.
bannercaninotpais
Nou vídeo.
bannercavalninotinfantilcarmen2017
Nou vídeo.
cavalninotinfantilpuig2017
Nova fotogaleria
fotogaleria_carnestoltes_escolar
Nou vídeo
bannercarrilbici2016
  Valid XHTML 1.0 Transitional    Validado con TAW