picanya_llig_2017_05
11 de de maig de 2017
Antonio Muñoz Molina recull el 10é premi Llig Picanya
El Centre Cultural acollí ahir l'acte central del Maig Literari 2017
El Centre Cultural de Picanya acullí ahir dijous 11 de maig l'acte central del Maig Literari 2017. Tal com estava previst, Antonio Muñoz Molina va recollir de mans de Josep Almenar el premi Llig Picanya com a guanyador d'esta 10a edició.

Cartell de "complet" al Centre Cultural
Com ser molt habitual als actes de lliurament del premi Llig Picanya el Centre Cultural del nostre poble es plenà un any més de dalt a baix. Des de feia dies estaven exhaurides les invitacions per a presenciar en directe este acte que, en esta desena edició fou conduit per la coneguda periodista Amàlia Garrigós. 

Deu anys
L'acte es va obrir amb un xicotet vídeo resum d'estos deu primers anys de vida del Maig Literari on es van reviure imatges ja històriques de les visites d'autors i autores tan significatius com ara José Luis Sampedro, Ana María Matute, Almudena Grandes, Eduardo Mendoza, Juan José Millás, Manuel Vicent i tants altres escriptors i escriptores que han fet d'este Maig Literari un certamen de literatura amb una nòmina de participants certament brillant.

Millor amb música
Este acte de lliurament també, com en anys anteriors, tingué el seu vessant cultural. El jove pianista picanyer Antonio Galera fou l'encarregat d'aportar la música al lliurament del premi. Esta actuació ens va permetre saber de l'amistat entre Antonio Galera i Antonio Muñoz Molina i Elvira Lindo sorgida arran de l'actuació de Galera davant Elvira Lindo al premi Llig Picanya de l'any 2011 i que els va dur a retrobar-se a Nova York uns mesos més tard.

El millor premi el contacte directe entre autor i públic
Una volta fet l'acte protocolari de lliurament del premi arribà el moment més important de la vesprada, aquell que està en l'origen i l'arrel del Maig Literari, el moment de la trobada entre l'escriptor i els lectors i les lectores. En un ambient distendit, les preguntes i respostes entre Muñoz Molina i el públic ens van permetre saber del procés creador, de les motivacions de l'escriptor, de les fonts d'inspiració, anècdotes, lluites, contradiccions... moltes foren les persones que, tant en en el torn de preguntes, com en la posterior signatura de llibres van voler compartir amb l'autor les sensacions produïdes per la lectura dels llibres d'Antonio Muñoz Molina, les emocions causades, les valoracions, els dubtes... una interacció molt valorada tant pels lectors com pel propi Antonio Muñoz Molina que va qualificar el públic de l'acte com a un "públic entés i de molt de nivell".

Desé Maig Literari
Cal recordar finalment que este acte sols és un punt i seguit  en esta 10a edició del Maig literari de Picanya i que, fins al dia 30 de maig encara són molts els actes que queden per davant.


Totes les imatges de l'acte:
http://bit.ly/2pC1eDi




 


picanya_llig_2017_00
picanya_llig_2017_01
picanya_llig_2017_02
picanya_llig_2017_03
picanya_llig_2017_04
picanya_llig_2017_05
picanya_llig_2017_06
picanya_llig_2017_07
picanya_llig_2017_08
picanya_llig_2017_09
picanya_llig_2017_10