clavariesses_1967_pancarta
23 de de juny de 2017
Les clavariesses de 1967 celebren els seus 50 amb amb una exposició
Mostraran peces tradiconals de l'aixovar de la dona picanyera
En aquest 2017 les que van ser Clavariesses de la Mare de Déu de Montserrat l'any 1967 celebren el 50é aniversari d'aquella data.
Encarnación Martí (Clavariessa Major), Mª Pilar Ros, Mª Carmen Martínez, Pilar Sanchis, Tere Navarro, Paqui García, Conchín Martí, Mª Amparo Bermell, Mª Consuelo Tordera, Ángeles Martínez (RIP) i Amparín Martínez (RIP) van ser Clavariesses en 1967 i volen recordar aquelles festes amb un xicotet programa d'actes.

Exposició "l'Aixovar de la Dona picanyera"
A banda de diferents celebracions relgioses i fins i tot una cursa ciclista, les Clavariesses del 67 han organitzat una exposició (29 de juny a 10 de juliol) en la que mostrarn l'aixovar tradicional de la dona picanyera amb peces originals de l'època. 

També música
A banda de l'esmentada exposició el dia de la festa, el 8 de setembre, i a l’arribada de la PROCESSÓ a l’Església, per encàrrec de les Clavariesses de 1967, s’estrenarà el 
Ball dedicat a la Moreneta a càrrec dels Grups de Danses Realenc i Carrasca. 
El ball s’anomena La masurca a la Moreneta de Picanya. La música, de la qual és autor Vicente Muñoz Viñes, serà interpretada pels Dolçainers i Tabaleters de Picanya. Les Clavariesses desitgen que esta peça ballada i interpretada forme part del Patrimoni Cultural de l’Honorable Vila de Picanya.





Clavariesses_1967