valencia
07 de de novembre de 2017
El Centre Municipal de Formació d'Adults ja pot lliurar el grau A1 de coneixement de valencià
Les persones interessades podran obtindre la titulació en este nivell bàsic sense anar a cap altre lloc

Al DOGV de 20 d'octubre d'enguany la  Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport va publicar el llistat de centres públics acreditats per a formar i lliurar la certificació A1 de coneixments de valencià. Entre eixos centres estava el nostre Centre Municipal de Formació de Persones Adultes. D'esta manera les persones interessades en obtindre esta primera certificació podran obtindre-la dirèctament al centre picanyer sense necessitat d'anar a cap altre lloc a fer l'exàmen.

Nivell A1
El nivell A1, el més bàsic, acredita que la persona és  capaç de comprendre i utilitzar expressions quotidianes i familiars i frases molt senzilles encaminades a satisfer les primeres necessitats, com presentar-se i presentar a una tercera persona; formular preguntes sobre detalls personals com on viu, la gent que coneix i les coses que té, i poder respondre, i interactuar d'una manera senzilla.

Nivell de coneixement de valencià
Amb l'actual normativa el grau de coneixement de valencià es divideix en tres nivells: el nivell A, per a poder començar a interactuar amb l'entorn i iniciar l'ús social de la llengua; el nivell B, per a poder mantenir la interacció amb l'entorn i comunicar el que es vol en una varietat de contextos, a més d'enfrontar-se de manera flexible als problemes de la vida diària; i el nivell C, per a poder tenir accés a un ampli repertori lingüístic que permeta una comunicació fluïda i espontània.
Cada nivell consta de dues etapes de certificació: A1, A2, B1, B2, C1 i C2. 
El nivell A1 l'hem explicat adés. L'A2 es correspondria al certificat denominat Coneixement Oral; el B1, al de Grau Elemental; el B2 no existia; el C1 és el nivell conegut fins ara com a Grau Mitjà; i el C2 es correspon al denominat fins ara Grau Superior.