IMG_5957
22 de de novembre de 2017
El "model Picanya" com a exemple per als estudiants d'arquitectura
Un grup internacional d'alumnes del màster d'arquitectura avançada, paisatge i disseny de la UPV visitaren ahir el nostre poble

Ahir dimarts un grup d'estudiants del màster d'arquitectura avançada, paisatge i disseny de la Universitat Politècnica de València van visitar el nostre poble per tal de conèixer de primera mà com és el nostre poble.
Estos alumnes, provinents de països com ara Mèxic, Colòmbia, Equador, Xile, Brazil... van voler entendre i aprendre el model del poble que representa Picanya.

Un poble diferent (i millor)
En la reunió mantinguda amb l'Alcalde de Picanya Josep Almenar este grup de joves arquitectes (estan cursant ja el màster) van començar per manifestar la seua sorpresa per la gran diferència observada entre Picanya i altres pobles de la comarca. Van mostrar-se gratament admirats per la quantiat de zones verdes, les zones per a vianants, la conservació del caràcter de poble, la xarxa de carril bici, els arbres als carrers... valors que reconeixien com a fonamentals a l'hora de dissenyar el creixement d'una ciutat.

Els i les estudiants realitzaren al nostre alcalde tota una sèrie de preguntes sobre creixment i planifiació urbanístiques, sobre mobilitat sostenible, sobre l'evolució del poble... i mostraren un gran interés sobre cadascún dels aspectes que defeneixen Picanya com un poble de referència a l'hora de parlar de pobles dissenyats a la messura de les persones.

Després de la xerrada amb l'Alcalde estos joves arquitectes van dedicar la resta del dia a passejar i descobrir els diferents espais del nostre poble.

IMG_5957
IMG_5960
Galeries relacionades
Vídeos relacionats