passeig_lletres_04
09 de de maig de 2018
Naix el "Passeig de les Lletres"
Recull textos manuscrits d'autores i autors com ara José Luis Sampedro, Enric Valor, Ana M. Matute, Joaquín Sabina, Ferran Torrent, Almudena Grandes, Elvira Lindo, Juán José Millás...

Ahir dimarts 8 de maig quedà oficialment inaugurat, dins el programa del Maig Literari 2018, el "Passeig de les lletres", un recull dels textos que durant anys i anys diferents escriptors i escriptores han anant deixant als llibres d'honor de l'Ajuntament i la Biblioteca en les seues visites al nostre poble.

L'acte d'inauguració comptà amb la presència de la Directoria General de Cultura i Patrimoni l'escriptora picanyera Carmen Amoraga que eixa mateixa vesprada presentà al Centre Cultural el seu darrer llibre "Basta con vivir". 

Noms de gran prestigi
Este "Passeig de les lletres" conté textos manuscrits d'autores i autors que sumen vuit Premis Nadal, dos Premis Nacionals de Poesia, un Premi Iberoamericà de Novel·la, tres Premis Nacionals de Narrativa, dos Premis Cervantes, un Premi Príncep d’Astúries, un Premi Nacional de Literatura Juvenil, 
tres Premis de les Lletres Valencianes, un Premi Nacional de les Lletres, vuit Premis Planeta... trobem noms de tant de prestigi com ara José Luis Sampedro, Enric Valor, Ana María Matute, Elvira Lindo, Eduardo Mendoza, Almudena Grandes, Joaquín Sabina, María Dueñas, Santiago Posteguillo, Maruja Torres, Juan José Millás, Dolores Redondo, Manuel Vicent, Ferran Torrent, Joan Pla, Luis García Montero, Manuel Vicent, Falipe Benítez Reyes, Espido Freire, Antonio Muñoz Molina....

Reconeixement i estima per la cultura
Situat a l'avinguda Sanchis Guarner, entre el "Templet dels Amants" (amb un mural homenatge a Vicent Andrés Estellés) i la passarel·la "Poeta Ágnel González" este "Passeig de les Lletres de Picanya"recull paraules eixides de mans expertes, de mans que abans havien escrit llibres, cançons, poemes, relats... que ja són part de la història de la cultura i ha de servir com a homenatge a totes estes persones que, durant anys, ens han visitat i han compartit amb nosaltres el seu talent i la seua saviesa.
Un projecte obert que ha de continuar creixent en els propers anys en els que el nostre poble, sens dubte, seguirà apostant per la cultura com a element fonamental de la seua identitat.

Esta intervenció ha comptat amb el suport del Pla del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.



passeig_lletres_01
passeig_lletres_03
passeig_lletres_04
passeig_lletres_05
passeig_lletres_angel_gonzalez
passeig_lletres_redoondo
passeig_lletres_sampedro
passeig_lletres_valor