DSC_0072
17 de de juliol de 2018
L'Ajuntament lliura les Medalles de la Vila 2018
Reberen la distinció Amparo Iniesta, Javier Pellús, Miguel Ángel Chiner i el Centre d'Estudis Locals

El passat dimecres 11 de julliol, dia de la Festa Major del nostre poble, el dia de la Preciosíssima Sang, el Centre Culltural va acollir l'acte de recepció a les entitats i associacions que fan possible el programa festiu.

Traidicionalment també és el dia que l'Ajuntament de Picanya aprofita per a lliurar les "Medalles de la Vila", la més alta distinció atorgada pel nostre consistori a aquelles persones o enitats que han destacat per la seua aportació a la vida social, cultural, esportiva... del municipi.

DSC_0015

Vint-i-cinc anys de la Festa de les Clavariesses
L'acte es va obrir amb un primer reconeixement a les Clavariesses de 1993. Al grup de dones que ara fa 25 anys amb molt d’entusiasme i radiant joventut feren la festa de les fadrines, dedicada a la Mare de Déu de Montserrat.
L’Alcalde de Picanya, Josep Almenar va lliurar els corresponents recordatoris a Mª Amparo Romeu, Yolanda García, Clara Ibáñez, Paqui Cuenca, Rosa Almenar, Mª Carmen Regal, Mª José Dalmau, Silvia Soler, Gloria Soucase, Gema Cánoves, Sari Más i Mª Ángeles Cortés com a Clavariessa Major,

Medalles de la Vila
Per unanimitat del Ple Municipal en este 2018 l'Ajuntament de Picanya va decidir lliurar les següents distincions:


DSC_0017

AMPARO INIESTA
Dona de Picanya, valenta, emprenedora, positiva, de la que l'Ajuntament va voler reconèixer i agrair el seu treball desinteressat, com a presidenta del Grup de Dances Realenc, grup del qual fou fundadora junt a un grup d’amics i familiars, entre els que se trobava també el seu marit Julián i el seu estimat germà Miquel. 
Des de fa 15 anys, és la presidenta del Grup Realenc. On ha sabut treballar, organitzar, motivar, però també, ha sabut, deixar espai per a l’opinió dels altres, prenent decisions sempre per consens dins de la directiva i amb el grup en general. 
És una dona que ha transmès, la necessitat de treballar i lluitar per allò que s’estima.  Ella, entre altres coses, estima el folklore, les tradicions, el seu poble de Picanya i el seu Grup de danses Realenc.



DSC_0032

FRANCISCO JAVIER PELLÚS
Javier Pellús ha sigut president de la Unió Musical de Picanya des de l’any 2011 fins el 2017. Fruit del treball incansable de Javier i dels directius que l’han acompanyat en aquest anys, la Unió Musical de Picanya ha participat en certàmens, concursos, festivals i intercanvis de bandes, sempre amb un notable èxit, i en l’actualitat comptem amb: la Banda, la Unió Coral, el Cor Jove, i l’Escola de Música “José María Roig”, que significa l’aposta pel futur de esta entitat. Com en totes les associacions han hagut moments de celebracions i d’alegries, però també de dificultats, que Javier amb el seu talant conciliador ha sabut resoldre i eixir endavant.
Si una cosa podríem destacar del treball de Javier es la transformació de l’Escola de Música en una escola oficial, reconeguda per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, que compta en l’actualitat amb quasi 150 alumnes, i que crea moltes esperances de continuïtat i creixement de tota la Unió Musical de Picanya.


DSC_0043

CENTRE D'ESTUDIS LOCALS DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE PICANYA
El patrimoni d’un poble va molt més enllà dels edificis singulars i les construccions històriques. Les imatges, els documents, les fotografies també són part fonamental de la història i del seu patrimoni. Parlar del CENTRE D’ESTUDIS LOCALS en Picanya, és parlar d’un xicotet grup de voluntaris vinculats al món de l’educació i la història, que són: Alfred Ramos, Josep Vicent Fayos, Joan Tormo i Pepe Garcia 
El seu treball desinteressat ha permès posar en marxa, a la Biblioteca Municipal de Picanya, el Centre d’Estudis Locals.
En estos anys d’intens treball el Centre d’Estudis Locals ha recopilat, catalogat i digitalitzat milers de documents: fotografies, publicacions, notícies, biografies;  treballs d’autors i d’autores locals. Tot aquest material és molt valuós per a conèixer què ha sigut i és el nostre poble, la nostra gent.
Cal dir també que qualsevol persona interessada d’arreu del món, en qualsevol moment,. acudint a internet per mitjà del web:cel.picanya.org pot trobar un arxiu modern, obert... que situa al Centre d’Estudis Locals com un referent dins l’arxivística municipal.


DSC_0055

MIGUEL ANGEL CHINER 
Miguel Angel,  fou Interventor de l’Ajuntament de Picanya des de l’any 2005 fins a 2018. Va recollir lla medalla la seua família donat que Miguel Ángel va faltar per causa d'una greu malaltia.
Miguel Angel, ens demostrà ser un bon funcionari públic, un bon interventor.  Davant les dificultats  de finançament i de clarificació de les competències, que tots els ajuntaments patim, ell sempre buscava  una  possible  alternativa  per intentar solventar el problema, amb un  somriure als llavis i amb una actitud positiva facilitadora de les solucions. 
Amb la concessió de la medalla, l'Ajuntament de Picanya va voler agrair i reconèixer, la seua qualitat humana, el seu bon fer i els seus valors d’honradesa,  integritat,  moderació, i austeritat que sempre l’han acompanyat al llarg de la seua trajectòria professional en el nostre Ajuntament.

 

Els parlaments dels guardonats i guardonades i de Josep Almenar, Alcalde de Picanya van posar el punt i final a un acte emotiu que va tindre un xicotet epìleg en l'homenatge que els membres del grup de Danses Realenc (per suposat ballant) van oferir a la seua presidenta a l'eixida de la recepció.


Totes les fotografies de l'acte les podeu trobar ACÍ:
http://www.picanya.org/informacio/publicacions/fotografies/galeries-d-imatges/i/13015/219/acte-de-recepcio-i-lliurament-de-medalles-de-la-vila






 



 

Galeries relacionades
Colors run
15 de de juliol de 2023

Colors run

Acte recepció Festes Majors 2023
12 de de juliol de 2023

Acte recepció Festes Majors 2023

Vídeos relacionats
Notícies relacionades
El millor de la festa... la vespra!
11 de de juliol de 2023

El millor de la festa... la vespra!

Nit a ple foc!
10 de de juliol de 2023

Nit a ple foc!