barranc_04
07 de de setembre de 2018
Contractació de persones aturades del sector agrícola per a la neteja del barranc
Al llarg dels mesos d'estiu han netejat llit i marges
Com cada estiu des de l’any 2011, l’Ajuntament de Picanya amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació (SEPE) ha procedit a la contractació temporal de persones aturades del sector agrícola. Un sector especialment afectat per la temporalitat i que a l’estiu registra xifres de desocupació especialment altes i molt superiors a les d’altres sectors productius.

Tasques de manteniment i neteja del barranc 
Este estiu s’han contractat a 9 treballadors del sector agrícola, 7 peons i dos oficials, que han estat fent tasques de conservació i manteniment dels marges del barranc del Poyo al pas per Picanya, llevant tant els abocaments acumulats (enderrocs, fem…) com matèria vegetal.
La totalitat de les persones aturades han estat contractades
Els treballadors contractats suposen la totalitat de les persones candidates, aturades agrícoles, que ens ha remés l’Oficina d’Ocupació del SERVEF.Este grup de persones ha estat treballant des de la meitat de juny fins fins a la meitat d’agost.

Aquesta contractació es desenvolupa pel Pla Especial d’Ocupació per a Desocupació Agrícola de Col·laboració entre el  Servei Públic d’Ocupació Estatal i les Corporacions Locals per a 2018.

Cuidem el barranc 
És important recordar en este punt que el barranc és el llit natural d'un riu, un riu que quasi sempre roman eixut però que, en moments puntuals pot dur molta aigua. També és el darrer espai verd quasi verge del nostre terme municipal. Un espai verd i viu que hem de respetar i cuidar com cal. És completament inacceptable que este espai es faça servir com abocador (una falta greu que pot ser sancionada amb importants multes) i per tant no es poden llençar allà enderrocs, escombreries, andròmines ni cap tipus de fem.
Picanya vol el seu barranc verd i viu, lluny de ser un solar o una sèquia o una claveguera. És responsabilitat de totes i tots que així siga.




 

barranc_01
barranc_02
barranc_03
barranc_04