viles_flor_01
10 de d’octubre de 2018
Picanya guardonada amb tres "Flors d'Honor"
Viles en Flor és un programa que reconeix la trajectòria dels municipis valencians en la millora i potenciació dels espais verds urbans
El divendres 5 d'octubre Fira València fou seu de l'acte de lliurament de premis del certamen "Viles en Flor". "Viles en Flor Comunitat Valenciana" és un programa anual que reconeix en forma de guardons, anomenats "Flores d'Honor", la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn.

Tres "Flors d'honor"
En l'acte el nostre poble fou guardonat amb tres "Flors d'honor". El jurat en la motivació del premi va destacar que "PICANYA és una població amb un paisatge urbà que fa grata la vida del ciutadà i qui la visita, perquè el verd forma part de l'ànima i de l'ADN d'aquesta ciutat. Efectivament, Picanya en una referència d'equipament verd a nivell internacional, i de la seua jardineria urbana i de la imbricació de la ciutadania en el patrimoni vegetal hem parlat molts en fòrums de ciència paisatgística del nostre país o en l'estranger quan es parla de ciutats verdes per excel·lència, A Picanya cada xiquet té des que naix el seu nom al peu d'un nou arbre, que creixerà amb ell. El verd permeabiliza tots els carrers i configura una gratíssima trama verda que forma un continuum amb un trànsit suau entre l'horta i el paisatge periurbà, els jardins de barri, els parcs i els carrers arboladas amb més de 200 espècies d'arbres i arbustos que figuren en una guia botànica."

viles_flor_01
viles_flor_02
Vídeos relacionats