ausias vista cubierta
15 de octubre de 2018
Edificant una educació pública de més qualitat
El programa “Edificant” de la Conselleria d'Educació, amb la col·laboració d'Ajuntament i Centres Educatius permet escometre millores per un import de més d'1.192.000€
A l’octubre de l’any 2017 la Conselleria d’Educació va presentar el pla “Edificant”. Este nou programa aspira a construir 200 escoles i la reforma de 500 més a la Comunitat Valenciana, amb una inversió de 700 milions d’euros.
La inversió als centres educatius públics de Picanya és de més d’1.192.000€ per a distribuir entre les obres a realitzar als anys 2018 i 2019.
Els consells escolars decideixen
Coneguda la convocatòria d’este nou pla, l’Ajuntament de Picanya va consultar durant el mes de novembre als Consells Escolars del nostre poble sobre quines eren les necessitats de cada centre educatiu i traslladà a la Conselleria el llistat de millores sol·licitades pels tres Consells Escolars dels centres públics del nostre poble.
Llistat de millores
El llistat de millores, finalment aprovades per la Conselleria d’Educació va recollir la gran majoria d’allò sol·licitat pels nostres centres educatius.
En concret, les obres a realitzar són les següents:
IES Enric Valor: 
Reparació de cornises, construcció de 2 aules, millora instal·lació elèctrica a l’aula de Tecnologia, reixes de seguretat, millora de l’eixida de fums de la cuina, instal·lació de lames a la façana per a protecció del sol i reparació de graderies.
CEIP Baladre: 
Reforma de banys, canvi de manovelles, instal·lació de tendals o cobertes aïllants, pintura d’aules i portes, i canviar portes i finestres d’alumini de l’edifici de Primària.
CEIP Ausiàs March:
Instal·lació ascensor, millora de l’accessibilitat del pati amb eliminació d’entrebancs arquitectònics, reparació de goteres en porxada, instal·lació de coberta entre els edificis d’infantil i primària, millores en la cuina, mobiliari nou per a les classes, pista esportiva coberta i canvi de la tanca del centre.
Obres en marxa
Malgrat la brevetat dels terminis, el fet de ser període de vacances i el grau de dificultat administrativa, una ràpida i eficaç actuació dels serveis municipals ha permés adjudicar les obres en el mínim temps i que moltes d’estes millores s’hagen pogut dur a terme durant les vacances d’estiu de 2018. De fet, les obres a l’escola Baladre i l’Institut ja estan finalitzades o en procés de finalització i totes estaran acabades en este 2018.
A l’escola Ausiàs March, el centre més antic i per tant, el que necessitava d’una major intervenció, bona part de les obres també estan finalitzades i al llarg de 2018 estaran executades la gran majoria. 
Al 2.019 es realitzaran les intervencions finals, tant la renovació de la tanca exterior, com la construcció d’una coberta per a una de les pistes esportives. 
Centres renovats
El desenvolupament del pla “Edificant” a Picanya suposa un procés d’actualització dels centres educatius públics del nostre poble que, d’esta manera, milloraran de forma molt significativa les seues instal·lacions cosa que, sens dubte, s’ha de traduir en una major qualitat de les condicions de treball tant de professorat com d’alumnat i, per tant, en uns millors resultats.


Nou accés, ascensor i nova pista coberta per a l’escola Ausiàs March
Durant 2.019 continuarà el programa de millores
Al 1.979 obria les seues portes l’Escola Ausiàs March, és, per tant, el centre educatiu més antic del nostre poble. Malgrat els treballs any rere any, el centre necessitava actualitzar-se de forma significativa i el programa “Edificant” ha vingut a donar eixe necessari impuls de modernització amb millores que van des de la cuina, les escales o la instal·lació d’un ascensor, a intervencions molt més significatives que es completaran durant l’any 2.019. 

Sostre per al pati i l’accés al centre
Una de les intervencions més signicatives, i que es durà a terme en els darrers mesos de 2018, serà cobrir la part inicial del pati amb un sostre que connectarà els dos edificis de l’escola (en dies de pluja l’accés de l’alumant d’infantil al menjador era complicat) i també oferirà, a l’exterior del pati, una zona d’espera per a pares i mares molt més còmoda (a l’ombra) i més segura tot i evitant el perill de la proximitat de la calçada i el tràfic de vehicles.
Instal·lació d’ascensor
El programa Edificant també permetrà la instal·lació d’un ascensor a l’Escola Ausiàs, l’únic centre públic que encara no disposava d’este servei.
Pista esportiva coberta i nova tanca perimetral
L’escola Ausiàs no disposa de cap gimnàs (un aula fa de gimnàs en este moment) i cap zona coberta al pati més enllà de la porxada. Durant 2.019 es procedirà a la renovació de les pistes esportives i a cobrir una d’elles amb un sostre que permetrà l’activitat física (o simplement disfrutar del pati) sense haver de patir per l’oratge (pluja, xafagor, vent...). Al 2.019 també es renovarà la tanca perimetral que es manté d’origen des de 1.979.

ausias vista cubierta
edificant_ausias_cuina
edificant_ausias_escales
edificant_baladre_finestres
edificant_baladre_wc
edificant_ies_aula
ENTRADA PERGOLA ausias
Galeries relacionades

Festa final Escola Estiu 2013

Imatges de la Festa Final de l'Escola d'Estiu 2013 celebrada el divendres 26 de juliol.

Intercanvi escolar Picanya Panazol 2013. Visita al Centre de València

Imatges de l'intercanvi escolar Picanya-Panazol. Visita al centre històric de València el dissabte 4 de maig de 2013.

Intercanvi escolar Picanya Panazol 2013. Visita al Saler i Jocs al Pavelló

Imatges de l'intercanvi escolar Picanya Panazol 2013. Visita al Parc Natural de l'Albufera i jocs al Pavelló Esportiu Municipal.

Intercanvi escolar Picanya Panazol 2013. Visita Oceanogràfic

Imatges de la visita a l'Oceanogràfic de València per part de l'almunat que participa a l'intercanvi escolar Picanya/Panazol 2013. Agraïm les imatges a Sento (Vicente Daniel García Esteve)

Intercanvi escolar Picanya Panazol 2013. Excursió per la Serra de la Murta

Excursió a l'excepcional de la Serra de la Murta a la Ribera Alta. Hem arribat a la zona de pàrking del Parc i des d'allà la caravana ha fet camí a l'extraordinari paratge del Monestir de la Murta on les runes encara ens parlen de la magnitud de la construcció i l'excepcional entorn de dens bosc mediterrani i les basses i sèquies han fet les delícies de menuts i majors. Allí ja ha quedat un primer grup i un segon grup ha decidit pujar per la senda junt a la sèquia que refresca la zona. Conclós aquest recorregut arribava l'hora de decidir entre tornar o animar-se a pujar a la creu del Cardenal a més de 500 mt d'altura i una vista espectacular sobre la Ribera i el mar Mediterrani.
Notícies relacionades

Sostre per al nou magatzem i arxiu municipal

L'edifici ja mostra tot el seu volum

Asfaltat del camí de la Pedrera

Completa el reasfaltat del carrer Oriola de fa uns mesos

En marxa el nou magatzem i arxiu municipal al polígon Taronja

Un nou edifici de serveis substituix l'actual magatzem del carrer Colón

Connexió del carril bici de Faitanar per la rotonda de la Creu

Permetrà creuar la rotonda de forma segura i amb preferència per a vianants i bicicletes

Finalitzada la renovació de la jardineria a les portes del cementeri

També ha estat renovada la pèrgola de fusta i les luminàries

Al maig arranca el procés de matrícula per a educació infantil i primària

Les dues escoles públiques ofereixen jornades de portes obertes

Renovació dels jardins del cementeri

Noves luminàries proporcionen una millor visibilitat

Finalitzat l'asfaltat del carrer Oriola

També s'estan fent treballs d'asfaltat als carrers Sant Josep, Sant Vicent Xirivella, Sant Pasqual i Torrent.

Completat el tancat de la vora sud de la via del metro

En la prolongació del carrer Pau

Ampliació de la zona d'aparcament al polígon de Faitanar

S'ha creat un nou espai a la vora de la carretera

Instal·lat l'ascensor a l'escola Ausiàs March

Fins ara, esta escola era l'únic centre públic que no en disposava

Nou tram de carril bici en direcció a Xirivella

Perllonga el ja existent a la zona de la sèquia de Faitanar

Nou color per a la passarel·la Maria Cambrils

Ha estat pintada de violeta en homenatge a la pionera del femisme que li dóna nom

Obres d'asfaltat del carrer Colón

Del 14 al 17 de gener

Millores a la il·luminació del carril bici

Noves luminàries a l'Av. de la Primavera, Travessera de la Diputació i aparcament de l'Alqueria de Moret

Reordenació dels aparcaments a l'inici de l'avinguda Sanchis Guarner

Creació de noves places d'aparcament, una d'elles per a persones amb mobilitat reduïda i dos punts de recàrrega per a cotxes elèctrics

En marxa les obres de renovació dels carrers Torrent i Sant Pasqual

Renovació de la xarxa d'aigua potable, voreres, asfaltat i millora d'accessibilitat

Més diversió al poliesportiu, ara, una tirolina

A la zona de la pinada s'ha instal·lat este nou aparell per a menudes i menuts