DSC_0107
23 de de gener de 2019
Un dibuix de "la chica imperdible" per al pati de la Casa de la Cultura
El programa de la Televisió Valenciana À Punt "Una habitació pròpia" es gravà al nostre poble

Fa uns dies, el pati de la casa de la Cultura va acollir part del rodatge del programa de la televisió valenciana "À Punt". Este programa està dedicat al món dels llibres i, en cada capítol es parla d'un llibre i una persona vinculada al món de la creació plàstica, realitzà una intervenció d'art urbà relacionada amb el llibre tractat.

Cèlia en la revolució
El programa gravat a Picanya analitza el llibre "Celia en la revolución" d'Elena Fortún. Esta és una novel·la sobre la guerra civil, escrita poc després de la fi de la guerra, en 1943, no hi ha en ella lloc per a la distorsió ni la idealització d'allò viscut. Estes pàgines no sols ens expliquen la vida difícil i plena de peripècies d'una adolescent Celia en un Madrid assetjat, entre la supervivència i la revolució, són també una sort de crònica autobiogràfica de la pròpia Elena Fortún.

"La chica imperdible"
Amb este llibre com a referència, la il·lustradora alacantina Paloma Pérez (coneguda pel seu sobrenom "la chica imperdible") feu servir un raconet del pati de la Casa de la Cultura per a fer la seua pròpia Cèlia que fuig assatjada per una mena d'insectes que representen tot l'horror i la destrucció de la guerra.

Més informació:

https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/una-habitacio-propia

https://www.instagram.com/lachicaimperdible/?hl=es

http://lachicaimperdible.es/

 

DSC_0107
DSC_0109
DSC_0115
Galeries relacionades
Temps confinat
31 de de març de 2021

Temps confinat

Vídeos relacionats
Mural Sorolla
11 de de desembre de 2020

Mural Sorolla

Notícies relacionades