DSC_0098
13 de de gener de 2020
Alfred Sala guanya el 39é Premi Enric Valor amb "Expedició al Congo. Bwana Nyani"
39a edició dels premis Enric Valor

Este passat divendres 10 de gener el Centre Cultural va acollir l'acte de lliurament de la 39a edició del Premi Enric Valor de narrativa juvenil que anualment convoquen l’Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent.

En esta 39a edició s’han presentat 25 obres. El jurat, format Juli Avinent, Vicent Enric Belda, Tomàs Llopis, Pilar Puchades i Núria Sendra ha premiat per unanimitat “Expedició al Congo. Bwana Nyani” del professor Alfred Sala. De l’obra guanyadora, el jurat ha destacat la perícia narrativa i la qualitat literària. Sobre una trama documentada, va fent passar accions mínimes que atreuen l’atenció sobre l’Àfrica. Una mena de Tarzan modern amb protagonistes joves i una història d’amor que va naixent. A més, dóna peu a treballar aspectes d’antropologia, de cultura, d’actualitat, etc. 

La novel·la
"Expedició al Congo. Bwana Nyani" és una novel·la d’aventures que té com a protagonista Arnau. L’Arnau és un xic de divuit anys que viu amb els pares i dos germans més xicotets, i que treballa en un taller de reparació de cadires. Mandrós i apàtic, passa la setmana turmentat pel fill de l’amo del taller, que el té per un no res i el maltracta. La seua única il·lusió és arribar al cap de setmana per passar-se les hores mortes assegut al sofà de casa i jugar a la play.
Un dissabte a la vesprada, però, venen uns coneguts de la família: Mr. Rowlands i la seua filla Mo –una nord-americana de la seua edat, enamorada dels animals i de la natura–, que li fan una proposta inesperada: una expedició de dos mesos al cor del Congo per a fer un reportatge al doctor Samuel Buchinsky, un primatòleg que investiga en plena selva africana les estranyes morts d’uns ximpanzés.

L'acte de lliurament

El veredicte del 39é Premi Enric Valor es donà  a conèixer el divendres 10 de gener de 2020. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol fet expressament per al premi.
L’acte, al Centre cultural de Picanya, enguany ha estat dedicat a la memòria del Contacontes Llorenç Giménez, molt lligat a Picanya i al Premi Enric Valor. La periodista Amàlia Garrigós, va conduïr l’acte que comptà amb l'actuació musical de la coral Escorgavina, amb cançons dedicades a Llorenç, que fou mestre de l’escola, i també de Maria Faubel, jove cantautora valenciana, que busca transmetre la seua visió del món i les seues conviccions socials amb les seues lletres. L'acte es tancà amb Hi els parlaments de l’editora Núria Sendra, de l’alcalde de Picanya, Josep Almenar.

Foto galeria completa de l'acte a continuació:


Galeries relacionades
42e Premi Enric Valor
17 de de febrer de 2023

42e Premi Enric Valor

Acte de lliurament de Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte de lliurament de Premi Enric Valor

Premi Enric Valor 2020
10 de de gener de 2020

Premi Enric Valor 2020

Vídeos relacionats
Acte lliurament 43é Premi Enric Valor
15 de de febrer de 2024

Acte lliurament 43é Premi Enric Valor

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor
01 de d’abril de 2022

Acte Lliurament 41é Premi Enric Valor

40é Premi Enric Valor
14 de de maig de 2021

40é Premi Enric Valor