000_positius_picanya_19_08_20t
19 de d’agost de 2020
El nombre de positius per proves PCR puja a 9 casos al nostre poble
Les xifres de contagi, a la nostra comarca, continuen en ascens. Cal la màxima responsibilitat en el compliment de les normes de protecció que, a més, s'amplien

Segons les dades oficials de la Conselleria de Sanitat (i que podeu consultar diàriament en esta plana web de la Conselleria de Sanitat) el nombre de positus per proves PCR en els darrers 14 dies al nostre poble ha arribat a 9. La xifra ha pujat des dels 2 de principis d'agost fins als 9 actuals.
Un situació que es repetix als pobles del nostre voltant amb increments a la gran majoria de poblacions.

La màxima precaució
Des de que tornàrem a l'anomenada "nova normalitat", els casos de contagi de COVID-19 han tornat a repuntar a tota Espanya.
Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole i ens torne a fer reviure situacions terribles com les viscudes fa ben poc, són ben conegudes per totes i tots. La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

 

Noves mesures de prevenció (vigents des del 18 d'agost de 2020)
Bàsicament, les noves mesures aprovades per la Generalitat Valenciana en matèria de prevenció del contagi del coronavirus són:
En matèria d’oci: suspensió d’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb actuacions musicals en directe i karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant als establiments de restauració i hostaleria.
Als establiments d’hostaleria, restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’assegurarà la distància física de seguretat d’1,5 metres entre les taules o, si és el cas, agrupacions de taules. Esta distància d’1,5 metres haurà de ser mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions de taules. L’ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació de taules.
Es permet l’accés a l’interior i el servei en barra, amb una distància física de seguretat d’1,5 metres entre clients o grups de clients. En tot cas, caldrà assegurar-se que es manté la deguda distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres entre clients o grups de clients, tant en taules com en barra de l’interior de l’establiment, així com a l’exterior d’aquests establiments.
Els establiments i serveis d’hostaleria i restauració hauran de tancar no més tard de les 01.00 hores, sense que s’hi puga permetre l’accés de nous clients a partir de les 00.00 hores. A partir de les 00.00 hores, el consum a l’exterior dels locals es farà exclusivament a l’espai delimitat i autoritzat per a les terrasses, asseguts en taules i complint les capacitats previstes; no serà, per tant possible, la consumició dels productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitadora de la terrassa.

No es permet el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics (denominat col·loquialment «botellón»), alié als establiments d’hostaleria o similars. Esta norma no és nova donat que la consumició de begudes alcohòliques, a la via pública (fora de períodes festius) està prohibida per llei des de fa molts anys.

Es recomana un màxim de persones per grup en reunions familiars o socials, en espais privats, fins a 10 persones. Es recomana limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable.

No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de 2 metres com a mínim. Esta limitació serà aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos els cigarrets electrònics.

 

Els nous reptes
Al setembre, la fi de les vancances, la tornada als treballs, a l'escoles, a les activitats... suposarà un enorme repte per a totes i tots. Serà necessaria assumir messures i comportaments que puguen garantir les millors condicions per a previndre contagis. Estarem, com ara, en un escenari on els comportaments individuals, el compliment de les normes, seran absolutament imprescindibles si volem continuar guanyant temps mentre arriben les solucions a esta pandèmia.

 

 

000_positius_picanya_19_08_20t

 

 

 

 

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6