000_positius_picanya_27_08_20t
28 de d’agost de 2020
El nombre de positius per proves PCR puja a 8 casos al nostre poble
Les dades de contagis pugen a TOTS els pobles de la nostra comarca, a la Comunitat Valenciana i a tota Espanya, cal la màxima responsabilitat

Segons les dades oficials de la Conselleria de Sanitat (i que podeu consultar diàriament en esta plana web de la Conselleria de Sanitat) el nombre de positus per proves PCR en els darrers 14 dies al nostre poble ha pujat a 8. Una xifra preocupant que ens ha de fer extremar les mesures de protecció i mantindre la màxima precaució davant este virus que, evidentment, es manté molt viu entre nosaltres.

Increment de casos a TOTS els pobles de la nostra comarca
Les dades oferides per la Generalitat Valenciana amb els positius detectats a 27 d'agost diuen que el nombre de contagis ha crescut de forma significativa a TOTS els pobles de la nostra comarca, l'Horta Sud, una comarca densament poblada i amb estret contacte entre pobles i on els casos arriben s'acosten ja als 700 positius . També han crescut les xifres a la ciutat de València, la província de València, la Comunitat Valenciana i tota Espanya.

La màxima precaució
Des de que tornàrem a l'anomenada "nova normalitat", els casos de contagi de COVID-19 han tornat a repuntar a tota Espanya.
Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole i ens torne a fer reviure situacions terribles com les viscudes fa ben poc, són ben conegudes per totes i tots. La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Els nous reptes
Al setembre, la fi de les vancances, la tornada als treballs, a l'escoles, a les activitats... suposarà un enorme repte per a totes i tots. Serà necessaria assumir messures i comportaments que puguen garantir les millors condicions per a previndre contagis. Estarem, com ara, en un escenari on els comportaments individuals, el compliment de les normes, seran absolutament imprescindibles si volem continuar guanyant temps mentre arriben les solucions a esta pandèmia.

000_positius_picanya_27_08_20t