000_positius_picanya_2020_09_03
04 de de setembre de 2020
El nombre de positius per COVID al nostre poble puja a 14
El Centre de Salut de Picanya realitza una mitjana de 25 proves PCR diàries i manté en observació a prop de 100 persones per la seua relació amb persones malaltes

Segons les dades oficials de la Conselleria de Sanitat (i que podeu consultar diàriament en esta plana web de la Conselleria de Sanitat) el nombre de positus per proves PCR en els darrers 14 dies al nostre poble ha pujat fins a 14 i es manté l'increment detectat des de finals de juliol.

Increment de proves PCR al Centre de Salut de Picanya
Este increment de postitius diagnosticats també ve determinat per l'intens treball de proves PCR realitzades al Centre de Salut de Picanya.
De fet, el nostre Centre de Salut, ha passat d'una mitjana de 7 proves diàries al mes de juliol a les, al voltant de 25 proves cada dia d'esta mateixa setmana.
Des del Centre de Salut de Picanya també es fa un seguiment permanent de casos sospitosos, persones amb símptomes i també de seguiment dels contactes de persones que han donat positiu en les proves PCR. El volum de persones control·lades diàriament arriba als prop de 100.
Un treball, intens i molt important que se suma a l'habitual del Centre i que permet la detecció precoç dels malalts i la prevenció de contagis.

Cal extremar les mesures de precaució
Tot este intens treball de detecció i control no val de res si la ciutadania no som responsable i no assumim les imprescindibles mesures de prevenció.
Des de que tornàrem a l'anomenada "nova normalitat", els casos de contagi de COVID-19 han tornat a repuntar a tota Espanya.
Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole i ens torne a fer reviure situacions terribles com les viscudes fa ben poc, són ben conegudes per totes i tots. La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Els nous reptes
La fi de les vancances, la tornada als treballs, a l'escoles, a les activitats... suposarà un enorme repte per a totes i tots. Serà necessaria assumir messures i comportaments que puguen garantir les millors condicions per a previndre contagis. Estarem, com ara, en un escenari on els comportaments individuals, el compliment de les normes, seran absolutament imprescindibles si volem continuar guanyant temps mentre arriben les solucions a esta pandèmia.

 

000_positius_picanya_2020_09_03

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6