000_positius_pcr_2020_09_17_picanya
18 de de setembre de 2020
Les xifres de positus per COVID baixen en Picanya fins als 12 casos però cal extremar les mesures de responsabilitat personal
Els positius augmenten a la Comarca de l'Horta Sud

Segons les dades oficials de la Conselleria de Sanitat (i que podeu consultar diàriament en esta plana web de la Conselleria de Sanitat) el nombre de casos positus per proves PCR en els darrers 14 dies al nostre poble ha baixat fins a 12 i, per tant, es manté una lleugera tendència a la baixa després d'un màxim de 23 casos recomptats el 10 de setembre.
Malauradament, la xifra de persones mortes ha passat de 7 a 8 en el que, sens dubte és la part més dura d'esta pandèmia.
Estes dades indican el nombre possitius detectats als darrers 14 dies, no signifiquen 12 casos nous, donat que poden ser casos ja registrats a l'anterior recompte del 15 de setembre.

Increment en la Comarca de l'Horta Sud
Este lleuger descens en el nombre de possitius en Picanya ve acompanyat d'un ascens en el nombre de casos registrats a la nostra comarca que han passat de 490 al recompte del 15 de setembre als 520 actuals tot i que la tendència indica estabilització.

Cal extremar les mesures de precaució
Tot este intens treball de detecció i control no val de res si la ciutadania no som responsable i no assumim les imprescindibles mesures de prevenció.
Des de que tornàrem a l'anomenada "nova normalitat", els casos de contagi de COVID-19 han tornat a repuntar a tota Espanya.
Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole i ens torne a fer reviure situacions terribles com les viscudes fa ben poc, són ben conegudes per totes i tots. La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Els nous reptes
La fi de les vancances, la tornada als treballs, a l'escoles, a les activitats... suposarà un enorme repte per a totes i tots. Serà necessaria assumir messures i comportaments que puguen garantir les millors condicions per a previndre contagis. Estarem, com ara, en un escenari on els comportaments individuals, el compliment de les normes, seran absolutament imprescindibles si volem continuar guanyant temps mentre arriben les solucions a esta pandèmia.

000_positius_pcr_2020_09_17_picanya
Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6