tabla_casos_pcr_2020_10_01
02 de d’octubre de 2020
Les xifres de positus per COVID s'estabilitzen al voltant de 10 casos al nostre poble
Set casos actius als darrers 14 dies

Segons les dades oficials de la Conselleria de Sanitat (i que podeu consultar diàriament en esta plana web de la Conselleria de Sanitat) el nombre de casos positus per proves PCR en els darrers 14 dies al nostre poble a data d'ahir 1 d'octubre és de 7 i, per tant, es manté la tendència dels darrers recomptes amb dades al voltant de 10 casos.
Amb estes noves dades el nombre de casos positius detectats al nostre poble arriba a la xifra de 112 i el nombre de persones mortes continua en 8.
Estes dades indican el nombre possitius detectats als darrers 14 dies, no signifiquen 7 casos nous, donat que poden ser casos ja registrats a l'anterior recompte del 28 de setembre.

Cap brot
Molt desacable és el fet de poder celebrar que a Picanya no s'ha registrat (a dia de tancament d'aquesta edició) cap brot de contagis. Un fet que ens parla de l'esforç realitzat pel nostre veïns i veïnes. 

Cal extremar les mesures de precaució
Tot el treball de detecció i control no val de res si la ciutadania no som responsables i no assumim les imprescindibles mesures de prevenció.
Des de que tornàrem a l'anomenada "nova normalitat", els casos de contagi de COVID-19 han tornat a repuntar a tota Espanya.
Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole i ens torne a fer reviure situacions terribles com les viscudes fa ben poc, són ben conegudes per totes i tots. La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

tabla_casos_pcr_2020_10_01

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6