foto_portada_llibre
19 de d’octubre de 2020
"ConfinARTS" el llibre de tot un poble
Recull de les fotografies, dibuixos, relats, vídeos, accions solidàries... sorgides durant el confinament per la pandèmia.

L'Ajuntament de Picanya acaba de publicar "ConfinARTS". Este llibre és un recull de gran quantitat de les fotografies, dibuixos, textos, vídeos, solidaritat i, fins i tot, comunicació gràfica, sorgida durant el confinament provocada per la crisi sanitària del COVID-19.
Durant els dies del confinament des de l'Ajuntament convidarem a veïns i veïnes a compartir les imatges que es veien des de les seus finestres i balcons (concurs "Picanya des del balcó"), convidàrem a menudes i menuts a aportar manualitats i dibuixos que ajudaren a explicar esta crisi, es posaren en marxa iniciatives solidàries com "puntades contra el virus" promoguda per a cosir mascaretes a les cases i convocàrem el concurs literari "Maig literari, en absència"... Unes convocatòries que van tindre una gran resposta ciutadana i que van generar un material de gran qualitat que en este llibre hem volgut recollir.

Este document vol servir com a homenatge a l’esforç fet pel nostre poble, per menuts i menudes, per les persones majors, per les persones joves i les adultes... un esforç exemplar que cal recordar.

ES PODEN RECOLLIR EXEMPLARS DE FORMA GRATUÏTA A L'AJUNTAMENT I A LA BIBLIOTECA.

També podeu trobar el format electrònic (PDF) a peu d'esta plana.

Un llibre històric
El dissabte 14 de març les nostres vides van canviar com mai abans ho havien fet. El govern d’Espanya declarava l’estat d’alarma. Dies abans havíem vist com es tancaven col·legis, institut, instal·lacions públiques... en el que van ser uns dies de gran nerviosisme. El coronavirus COVID-19 havia arribat silenciosament molt abans. Encara està entre nosaltres. Els seus efectes, devastadors, deixen, com a pitjor dada, les persones malaltes i, sobretot, les víctimes mortals. Veïns i veïnes que han passat per una experiència terrible i que són els primers que mereixen la nostra solidaritat.

Arrasant amb tot
Però el coronavirus no sols s’emportà per davant vides i salut. Va acabar amb el curs escolar, va tancar negocis i formes de vida, va cancel·lar activitats esportives, culturals, festives... deixant una infinitat de seqüeles econòmiques, socials, anímiques... conseqüències encara difícils de calcular, sobretot si tenim en compte la permanent amenaça que suposa el virus.

Solidaritat
El nostre és un poble orgullós de ser poble i davant una crisi de semblant magnitud la resposta no podia ser una altra que comportar-se... com a poble. Arromangant-se i lluitant braç a braç.
Des del primer moment van sorgir iniciatives solidàries i d’esforç col·lectiu per a afrontar el desafiament. D'entre iniciatives destaca la de les persones voluntàries que van cosir les primeres mascaretes que van repartir-se al nostre veïnat i que en este llibre també han estat recollides.

L’art com a teràpia
Enmig del patiment per les xifres de morts, de l’angoixa pel confinament, del nerviosisme, de la incertesa pel futur... també van sorgir iniciatives destinades a que l’art, la creació... puguera ser un recurs més al que recòrrer en mig de tot el caos.
Després de tot, l’art, la creació, la solidaritat... són trets que ens defineixen com a èssers humans. 

 

 

 

 

foto_portada_llibre 

confinarts_fotos_1 

confinarts_fotos_2 

confinarts_dibuixos_1 

confinarts_cosidoras

 

confinarts_gracias1