casos_22_10_2020
23 de d’octubre de 2020
Els positius per covid es multipliquen per 2 en l'Horta Sud en tan sols 10 dies
L'evolució de la pandèmia és molt preocupant i cal insistir en les mesures de protecció personal

Segons les dades publicades ahir per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, i sumats tots els positius registrats als pobles de l'Horta Sud, la xifra ha passat dels 272 registrats el 12 d'octubre als 524 registrats ahir. És a dir, en tan sols 10 dies, el nombre postius detectats s'ha multiplicat per dos.
En el mateix període al nostre poble les xifres han passat de 5 a 3 però, lluny de celebrar esta situació, hem de ser conscients que la situació pot variar molt ràpidament i sols la màxima responsabilitat personal pot garantir el control dels contagis.

 

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual, i molt complicada situació, ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole , són ben conegudes per totes i tots.

La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.

L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.


La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desevolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

 

casos_22_10_2020

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6