tabla_casos_pcr_2020_10_26
28 de d’octubre de 2020
El nombre de positius per PCR creix fins als 12 casos al nostre poble
Es trenca la tendència a la baixa de les darreres setmanes

Segons les dades publicades ahir per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és de 12. Un increment molt significatiu i preocupant respecte de les xifres de recomptes anteriors donat que des del 25 de setembre presentàvem xifres més baixes.

En la part positiva cal assenyalar que el nostre poble continua sense presentar cap brot (segons les autoritats sanitàries es considera un brot un episodi en el qual sorgeixen tres o més persones confirmades de Covid-19 que estan relacionades entre elles, en el mateix moment o lloc). Una dada que s'hem d'esforçar en mantindre amb el compliment extricte de les normes de protecció.

Les xifres a la nostra comarca també continuen empitjorant, amb un increment de prop de 120 casos en tan sols quatre dies, i també van a pitjor les xifres a la Comunitat Valenciana amb un ascens notable de casos.

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual, i molt complicada situació, ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole , són ben conegudes per totes i tots.

La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.

L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.


La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desevolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

 tabla_casos_pcr_2020_10_26

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6