tabla_casos_pcr_2020_11_08
10 de de novembre de 2020
Creixen les xifres de positius per COVID al nostre poble i a la comarca
Tot i el lleuger descens del darrer recompte, novembre ja suma més casos que tot el mes d'octubre i la Comunitat marca xifres rècord

Segons les dades publicades ahir per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és de 33. Un lleuger descens respecte al recompte anterior amb 36 positius però molt lluny de les xifres del mes d'octubre i, per tant, unes xifres preocupants que ens d'espentar a complir de la forma més clara les normes de protecció i seguretat conegudes per totes i tots.

Cal assenyalar que el nostre poble continua sense presentar cap brot (segons les autoritats sanitàries es considera un brot un episodi en el qual sorgeixen tres o més persones confirmades de Covid-19 que estan relacionades entre elles, en el mateix moment o lloc). Una dada que s'hem d'esforçar en mantindre amb el compliment extricte de les normes de protecció.

Les xifres a la nostra comarca també han empitjorat als darrers recomptes amb un màxim de 1.350 casos al 4 de novembre que ha baixat a 1.145 el dia 8 de novembre.També van a pitjor les xifres a la Comunitat Valenciana amb un ascens notable de casos que situa el darrer recompte en la xifra rècord de 13.403 postius per PCR en els darrers 14 dies.

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual, i molt complicada situació, ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole , són ben conegudes per totes i tots.

La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.

L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.


La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desevolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

 

 tabla_casos_pcr_2020_11_08

 

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6