vacunagripe
24 de de novembre de 2020
Tres de cada quatre persones (per a les que està indicat) ja s'han vacunat contra la grip al nostre poble
El Centre de Salut de Picanya ja ha vacunat al 75% de la població per a la que es recomana este tractament i continuarà fins al 31 de gener

Tot i les dificultats que planteja l'actual situació sanitària, el Centre de Salut de Picanya ja ha aconseguit vacunar contra la grip a tres de cada quatre persones per a les que es recomana este tractament de prevenció.
Un èxit que ens parla de la bona predisposició de la nostra població i també de la capacitat organitzativa del propi Centre.
Fins al 31 de gener, i amb cita prèvia, el Centre de Salut de Picanya mantindrà oberta la campanya amb la intenció de superar l'actual, i molt notable, 75% i arribar al máxim possible de ratio de vacunació i, per tant, de nivell de protecció contra la grip estacional.

 

Procés de vacunació
La grip és un important problema de salut, per la mortalitat i per les complicacions que origina. La vacunació és una eina eficaç i segura per a previndre la grip i les seues complicacions. Enguany, la coincidència temporal amb la pandèmia per COVID-19, fan especialment important la vacunació de grip en la població més vulnerable.

Per això, les autoritats sanitàries recomanen la vacunació enfront de la grip amb vacuna inactivada en els següents quatre grups de població:

1. Persones amb 65 anys d'edat o més.

2. Persones amb menys de 65 anys d'edat però amb factors de risc (cardio/vasculars i respiratoris) i que per això presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip.  
En este grup també s'inclouen dones embarassades i fins als sis mesos després del part.

3. Persones que poden transmetre la grip a aquelles que tenen un alt risc de presentar complicacions 
*  Personal sanitari, sociosanitari (treballen en institucions geriàtriques o en centres d'atenció a malalts crònics), de farmàcia ...
* Persones que treballen en sector avícola.
* Persones que proporcionen cures domiciliàries a pacients d'alt risc.
* Persones que conviuen en la llar amb unes altres que pertanyen a alguns dels grups d'alt risc.
* Persones que treballen en serveis públics essencials, amb especial èmfasi en els següents subgrups: Forces i cossos de seguretat de l'Estat i bombers.

 

Vacunació a Picanya
Al nostre poble la vacunació de la grip s'està realitzant del 5 d'octubre al 31 de gener, en el CENTRE DE PERSONES MAJORS amb CITA PRÈVIA.
L'horari és de 9-12:30 h, amb vàries persones citades cada cada 15 minuts per a evitar aglomeracions. Cal acudir a l'hora exacta de la cita. 
En el cas de persones menors de 65 anys per a les que estiga indicada en la vacunació i que, per motius laborals, no puguen acudir en l'horari indicat es buscarà citar-los horari en el qual puguen acudir.

Com sol·licitar cita prèvia
:: Per telefon al centre de salut i a partir del dilluns 5 d'octubre Cita prèvia: 963 108 200 
:: Per mitjà de l'APP a través de l'App GVASalut

Enlace descarga APP Android Enlace descarga APP iOS 

 

 

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6