tabla_casos_pcr_2020_12_22
22 de de desembre de 2020
Les xifres de positius per infecció COVID tornen a pujar al nostre poble
La proximitat de les dates nadalenques obliguen a la màxima precaució i responsabilitat

Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és de 40, el nombre de persones que han mort ascen a 12 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) arriba ja a 329.
Esta elevada xifra, junt a la publicada la setmana passada, 43, ens situen en un escenari extremadament perillós, molt més, quan tenim, a pocs dies, les celebracions de Nadal. Unes dates en les que haurem d'extemar les mesures de precaució donat que les reunions familiars poden ser l'origen de la tercera onada, quan, de fet, no hem deixar arrere ni la segona.

Limitacions a la Comunitat Valenciana

Fins al 15 de gener:

- Tancament perimetral de la Comunitat Valenciana excepte per a desplaçaments degudament justificats.
- Limitació de circulació de persones en horari nocturnt de 23.00 a 6.00h, excepte les nits del 24 i 31 de desembre, que començarà a les dotze de la nit i únicament per a permetre el retorn al domicili.
- Limitació de grups màxim de 6 persones a les reunions familiar excepte entre convivents. Es recomana que en estes reunions no se superen els dos grups de convivència.

Més informació al PDF a peu de plana.

Cal extremar les mesures de precaució

L'actual, i molt complicada situació, ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole , són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació en estes festes de Nadal. en les que, recordem, a la Comunitat Valenciana les reunions es limiten a sis persones.

La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.

L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.


La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desevolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

tabla_casos_pcr_2020_12_22