000_casos_actius_2021_01_13
15 de de gener de 2021
Les xifres de contagi per COVID tornen a pujar i arriben als 88 casos
A la comarca de l'Horta Sud creixen un 50% en pocs dies

Segons les darreres dades publicadesper la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és de 88, el nombre de persones que han mort ascen a 16 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) arriba ja a 469. La incidència acumulada (caso per 10.000 habitants) puja a 764,35.
Malauradament els pitjors auguris sobre les celebracions de Nadal s'ha complit i les xifres de contagis, tant al nostre poble, com a la comarca de l'Horta Sud i a la Comunitat Valenciana, 15 dies després de les festes nadalenques, han crescut de forma molt preocupant i perillosa.

 

 

 000_casos_actius_2021_01_13 

 


Cal extremar les mesures de precaució


L'actual, i molt complicada situació, ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes per a evitar que este creixement de contagis es descontrole , són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació.

La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.

L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes i més ara en estiu, però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.

La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desevolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6