000_casos_actius_PICANYA_2021_01_27
29 de de gener de 2021
Els positius per coronavirus al nostre poble superen, per primera vegada, la xifra de 200 en l'acumulat dels darrers 14 dies
La Comunitat Valenciana se situa per damunt dels 71.000 contagis
Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és de 202, el nombre de persones que han mort es manté en 18 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) arriba ja a 711. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) puja a 1.754,54.
Tant el número de casos, com la incidència acumulada, també ha crescut a la Comunitat Valenciana ja arriba a més de 71.000 possitius en les darreres dues setmanes.

La forta factura dels Nadals
L'anàlisi de les dades de contagis al nostre poble (i també a la comarca, la Comunitat Valenciana i tot Espanya) marca un terrible punt d'inflexió que coincideix, de forma molt clara, amb les dates de les celebracions nadalenques. Precissament quan les escoles, l'institut, les activitats culturals i esportives... estaven tancades, van produir-se unes xifres de contagis mai vistes.
Ara, amb un índex de contagis tan elevat, l'efecte "bola de neu" amenaça amb extrendre la infecció per COVID a uns nivells extremadament perillosos.

La responsabilitat individual, l'única eixida
Les mesure de restricció marcades en els darrers dies per la Generalitat Valenciana són molt exigents. Especialment per a sectors socials i econòmics que ja venien de fer un gran esforç. La pressió per a la sanitat, també és enorme i creix cada dia. És hora, per tant, de que totes i tot, entenguem que HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. És hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.


000_casos_actius_PICANYA_2021_01_27


Cal extremar les mesures de precaució

L'actual, i molt complicada situació, ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.

La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.

L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.

La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.
Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6