000_casos_actius_PICANYA_2021_02_10
12 de de febrer de 2021
Baixa a 100 el nombre de positius
La situació continua sent d'extrema perillositat

Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és de 100, el nombre de persones que han mort es manté en 22 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) arriba ja a 827. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) baixa a 868,58.
Es manté per tant la tendència a la baixada observada des de la darrera setmana de gener, 21 dies després de les darreres celebracions vinculades als nadals.
Cal en tot cas, mantindre la màxima precaució donat que l'Organització Mundial de la Salut defineix tota incidència acumulada per damunt de 250 com a d'extrema gravetat.

Tant el número de casos, com la incidència acumulada, també s'ha contingut molt lleugerament tant a la nostra comarca com a la Comunitat Valenciana.

000_casos_actius_PICANYA_2021_02_10

 

La responsabilitat individual, l'única eixida
Les mesures de restricció marcades en els darrers dies per la Generalitat Valenciana són molt exigents. Especialment per a sectors socials i econòmics que ja venien de fer un gran esforç. La pressió per a la sanitat, també és enorme i creix cada dia. És hora, per tant, de que totes i tot, entenguem que HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. És hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.


Cal extremar les mesures de precaució

L'actual, i molt complicada situació, ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.

La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.

L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. Totes i tots sabem que són incòmodes però la seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.

La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.

Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.