000_casos_actius_PICANYA_2021_02_24
26 de de febrer de 2021
Les xifres per contagi de coronavirus baixen a 11 positius en els darrers 14 dies
La incidència acumulada baixa a 95,54 per 100.000 habitants

Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és d'11, el nombre de persones que han mort puja a 25 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) arriba ja a 842. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) baixa a 95,54.

Recuperem les dades d'abans de Nadal
Amb estes noves dades, el nostre poble recupera les xifres d'abans de les celebracions nadalenques. Celebracions que, sens dubte, són l'origen d'una molt dura tercera onada que al nostre poble ha fet pujar la xifra de morts fins als 25 quan el 21 de desembre de 2020 hi havia al nostre poble registrats 12 falleciments per COVID.
Cal per tant entendre que determinat comportaments, les reuniones en llocs tancats, sense mascareta... per molt que siga amb persones conegudes, són focus de contagi que, sens dubte multipliquen la incidència de la malaltia i acaben per afectar al conjunt de la població.

La responsabilitat individual, l'única eixida
Totes i tot, HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. És hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual situació ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.
La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. La seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.
Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

 

000_casos_actius_PICANYA_2021_02_24 

 

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6