000_casos_actius_PICANYA_2021_03_31
03 de d’abril de 2021
Picanya presenta sols un cas positiu per coronavirus i la incidència més baixa de l'Horta Sud
L'increment de casos a tota Espanya, la variant britànica i els festius de Setmana Santa obliguen a la màxima responsabilitat a l'hora del compliment de les normes d'autoprotecció

Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana (i corresponents al 31 de març) , el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble ha baixat a 1, el nombre de persones que han mort continua en 25 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) es manté en 849. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) baixa a 8'69.

La incidència més baixa de l'Horta Sud

Amb una incidència acumulada de 8'69 el poble de Picanya és el municipi (a data 31 de març) amb les millors dades de la comarca de l'Horta Sud on la incidència mitjana se situa en 44,16. Tot i esta baixada cal destacar que les xifres han empitjorat tant a la Comunitat Valenciana com a tota Espanya cosa que, en mig de les festivitats de Setmana Santa, ens obliguen a la màxima precaució i el més extricte compliment de les normes per totes i tots conegudes.

000_casos_actius_PICANYA_2021_03_31

La responsabilitat individual, l'única eixida
Totes i tot, HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. És hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual situació ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.
La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. La seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.
Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6