000_casos_actius_PICANYA_2021_04_05
07 de d’abril de 2021
Els positius per coronavirus al nostre poble pugen a 4
Casos també en ascens a l'Horta Sud i la Comunitat Valenciana

Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana (i corresponents al 5 d'abril) , el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble ha pujat a 4, el nombre de persones que han mort continua en 25 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) ascen a 852. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) és de 34,74.

Els casos també pujen en la comarca i la Comunitat
El nombre de positius a la comarca de l'Horta Sud també ha pujat i arriba ja a 221. A la Comunitat Valenciana la xifra de postius ha pujat fins als 3.216 amb una incidència acumulada de 32,60 per 100.000 hab.

000_casos_actius_PICANYA_2021_04_05

La responsabilitat individual, l'única eixida

Totes i tot, HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. Mentre arriba la vacunació, és hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual situació ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.
La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. La seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.
Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6