AA CARTEL HORTA NETA 2021
21 de d’abril de 2021
Torna la campanya de sensibilització mediambiental Horta Neta
Activitats a la natura per a joves

El Consorci intermunicipal Xarxa Jove.Net al qual pertany el nostre poble ha organitzat nou propostes d’activitats a l’aire lliure al programa d’activitats per al coneixement, millora i conservació del medi ambient que conformen una oferta d’oci educatiu a l’àmbit geogràfic de la comarca de l’Horta per a públic jove.

Des de l'any 2002, arran de l'accident del Prestige a les costes galegues, la xarxa JOVES.net realitza anualment activitats de voluntariat ambiental a diversos indrets de la comarca de l'Horta a través del programa Horta Neta. Enguany, amb totes les mesures i adaptacions que comporta la situació de Pandemia, des de finals d’abril fins al mes de setembre hi haurà activitats a l’aire lliure i de manera habitual, els caps de setmana. S'ofereixen més de 250 places en activitats tan diverses com:

Senderisme a un paratge natural municipal, rutes en bicicleta per l’horta, descoberta del patrimoni d’un barranc emblemàtic com el del Carraixet, neteja dels camins i voreres de l’Albufera , una “inspecció ambiental” del riu Túria, un taller d’agricultura ecològica i plantació, acostarse a conèixer els humedals del Saler o inclús una ruta de senderisme nocturn o una visites guiades per institucions tan antigues com el Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia ... són les propostes per a joves, adolescents i públic familiar dels nostres municipis des d'aquesta xarxa intermunicipal, per sensibilitzar sobre la protecció del nostre territori més proper… l’Horta.

Horta Neta és una campanya organitzada des del Consorci Xarxa Joves.Net i compta amb el patrocini de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut i Caixa Popular. A més a més, aquest any col·laboren institucions com el Col·lectiu Soterranya de Torrent, l’associació L’Animeta de Quart de Poblet, l’associació GiraSols de Xirivella, la fundació Limne, el propi Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia, el Parc Natural de l’Albufera i el col·lectiu Bobila. Precissament un dels objectius d’aquesta campanya pasa per la creació de xarxes de col·laboració amb entitats que estigen treballant a l’àmbit mediambiental en la comarca.


Per a l’any 2021 el calendari d’activitats, serà el següent:

Passeig per l’horta històrica d’Aldaia. Dissabte 24 d’abril
Senderisme pel Vedat de Torrent. Dissabte 8 de maig
Plantació d’aromàtiques i creació d’hotels d’insectes. Quart de Poblet. Diumenge 9 de maig
Inspecció ecològica del riu Túria a Quart de Poblet. Dissabte 15 de maig
Passejada pel Barranc del Carraixet. Dissabte 22 de maig
Ruta amb bici per les alqueries i les hortes d’Alaquàs, Picanya i Xirivella. Dissabte 5 de juny
Ruta senderisme a la llum de la lluna. Picassent. Divendres 25 de juny
Ruta botànica pel parc natural de l’Albufera i zones humides. Dissabte 26 de juny
Neteja de l’Albufera. Dissabte 25 de setembre

 

Inscripcions i més informació ACÍ.

 

AA CARTEL HORTA NETA 2021

 

 

Galeries relacionades