restriccions_2021_04_26
23 de d’abril de 2021
Nova modificació de les restriccions vinculades a la crisi sanitària
Ampliació de l'horari en hostaleria i manteniment del toc de queda i tancament perimetral de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana anuncià ahir les noves restriccions per a contindre el coronavirus a la Comunitat Valenciana. Estes noves mesures entraran en vigor el 26 d'abril i fins el 9 de maig. La flexibilització de les limitacions afecta, bàsicament, als locals d'hostaleria i restauració, que amplien el seu horari. També s'estenen els aforaments de les activitats culturals i de les cerimònies.

Ampliació de l'horari en hostaleria

Els locals d'hostaleria i restauració poden obrir les seues terrasses amb tot l'espai permés i els interiors al 30% del seu aforament fins a les 22.00 hores i amb un màxim de sis persones per taula. En l'exterior la distància entre taules ha de ser de 1,5 metres, mentre que en interiors s'amplia a dos metres.
El servei de menjar a domicili o de recollida en el local pot funcionar, amb cita prèvia. El consum en barra, els bufets, fumar o les activitats de música i ball segueixen prohibides.

Reunions amb amistats i familiars
Les reunions socials estan limitades a dos grups de convivents en privat i a sis persones com a màxim en públic si no viuen juntes, excepte en:
• Les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures, com l'atenció i acompanyament a persones menors d'edat, persones majors, en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació d'especial vulnerabilitat.
• La convivència alterna de fills i filles amb els seus progenitors o progenitores no convivents entre ells.
• L'acolliment familiar de persones menors d'edat en qualsevol de les seues tipologies.
• La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents.
• Les persones que viuen soles es podran incorporar a una altra única unitat de convivència, sempre que en aquesta unitat de convivència sol s'incorpore una única persona que viva sola.

Tancament perimetral

La prohibició d'entrar i eixir de la Comunitat Valenciana sense causa justificada continua vigent fins al 9 de maig. No afecta a les persones que es desplacen per motius laborals, per causa major, per a cuidar a dependents o per a tornar al domicili en el qual estan empadronats.

Toc de queda
Confinament nocturn des de les 22.00 hores fins a la sis del matí. En esta franja horària només poden transitar pel carrer aquelles persones que treballaran, que tenen una urgència mèdica o que es desplacen per a atendre persones dependents.

Comerços
Els comerços, amb la meitat del seu aforament, tanquen a les 22.00 hores, excepte els essencials o els departaments dels mateixos dedicats a alimentació, farmàcia, higiene, ortopèdies, òptica, serveis de perruqueria i venda d'aliments per a animals, que mantenen el seu horari habitual.

Cultura
En el cas dels cinemes, autocinemes, teatres, amfiteatres, auditoris, sales multifuncionals, sales d'arts escèniques i circs l'aforament màxim és del 75% -igual que el dels museus i biblioteques-, amb el públic assegut, i no es permeten les consumicions.

Cerimònies i esdeveniments
La permanència en llocs de culte o les cerimònies no podran superar el 50% del seu aforament, sempre que la distància interpersonal respecte un mínim de 1,5 metres, sense límit en el nombre de persones. Això afecta també als salons de banquets.
Es manté la prohibició de celebracions populars, desfilades o espectacles itinerants. No obstant això, els esdeveniments que puguen implicar aglomeració de persones es realitzaran amb les següents mesures:
Interiors: 75% d'aforament i 500 persones de màxim.
Exteriors: 75% d'aforament i màxim 1.000 persones.
Es poden establir quatre sectors amb serveis de bany, entrada i eixida i hostaleria diferenciats amb 500 persones per sector.
- Distància entre seients de 1,5 metres.
- Entrades i eixides escalonades.
- Ni aliments ni begudes (excepte aigua) fóra de la zona de restauració.
- No es pot fumar ni dispositius electrònics d'inhalació o similars.

Esport
Es pot practicar esport en instal·lacions esportives a l'aire lliure, sense contacte, amb un màxim de sis persones. La màscara no és obligatòria en aquest cas. Les activitats dirigides per un professional han de realitzar-se en grups de màxim 20 persones, a l'aire lliure, i 10, en recintes tancats.
En gimnasos i pavellons tancats, l'aforament màxim és del 30% -el 50% en piscines-. Estos espais tanquen a les 22 hores. Els vestidors estan habilitats amb la seua ocupació restringida a un terç, igual que les dutxes si són individuals.

Ús de la màscareta
Els majors de sis anys estan obligats a l'ús de màscares en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic.
L'ús de la màscara també és obligatori en els mitjans de transport, tant aeri, marítim, amb autobús, o per ferrocarril, així com en els transports públics i privats complementaris de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, si els ocupants dels vehicles de turisme no conviuen en el mateix domicili.
És obligatori l'ús de la mascareta en el passeig pels accessos a platges, llacs i altres entorns naturals, així com el passeig arran de mar i dels altres entorns aquàtics.

restriccions_2021_04_26

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6