llibre_alqueries
26 de d’abril de 2021
Publicat el llibre "Les alqueries de Picanya des de l'inici del senyoriu fins al Nou Règim"
De Joaquín Vila-Belda

L’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud, dins de la col·lecció de Monografies de l'Horta Sud, acaba d’editar el llibre "Les alqueries de Picanya des de l'inici del senyoriu fins al Nou Règim" de Joaquín Vila-Belda Martí, tot un recorregut històric per estes alqueries, des de la presa de possessió per part de l'Ordre de Sant Joan de Jerusalem del senyoriu de Torrent i Picanya en 1233 fins a la publicació del primer cadastre rural en 1932.

Premi d'Invetigació
Este treball va guanyar el XXII Premi d'Investigació de l'Horta Sud 2019, convocat per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud (IDECO).
El llibre facilita la comprensió de les característiques del senyoriu com una realitat socioeconòmica específica i de les figures legals que hi donaven suport. Així mateix, ajuda a conéxer càrrecs i institucions de les èpoques foral i absolutista, a entendre els processos d'amortització i desamortització de béns eclesiàstics, a observar l'evolució de les activitats productives i la transformació del medi rural per l'acció humana i, a més, permet conéixer múltiples personatges il•lustres, molt especialment el veïnat de Picanya des de 1370.

L'autor
Joaquín Vila-Belda és doctor enginyer per la Universitat Politècnica de València, diplomat en direcció d'empreses IESE, soci fundador i president d'EducaClick, i anteriorment director de consultoria en Deloitte. És autor del llibre "Analisis de la Teoría de la Innovación Disruptiva" i actualment investiga les expulsions del semites i les repoblacions, i la història de les alqueries de l'horta de València. 

Més informació ací.

 

llibre_alqueries

 

 

 

Notícies relacionades