000_casos_actius_PICANYA_2021_05_02
04 de de maig de 2021
Picanya tanca el mes d'abril sense superar, en cap moment, els 4 casos actius per covid
En este moment hi ha 3 casos actius i cal respectar al màxim les normes de protecció per a que es mantinguen estes xifres reduïdes
Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana (i corresponents al 28 d'abril) , el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble és de tres, el nombre de persones que han mort continua en 25 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) ascen a 856. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) és de 25,85.

Casos en descens a l'Horta Sud i la Comunitat Valenciana

La incidència acumulada mitja en l'Horta Sud és de 55,16 (el doble que a Picanya) mentre a la Comunitat Valenciana presenta unes xifres de 43,80 la més baixa, des de fa més d'un més, de tota Espanya.


000_casos_actius_PICANYA_2021_05_02


La responsabilitat individual, l'única eixida
Totes i tot, HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. Mentre arriba la vacunació, és hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.

Cal extremar les mesures de precaució

L'actual situació ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.
La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. La seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.
Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.