000_casos_actius_PICANYA_2021_06_24
28 de juny de 2021
Els casos positius per COVID al nostre poble baixen a set
Els casos van en augment a l'Horta Sud (de 245 a 335) i a la Comunitat Valenciana

Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana (i corresponents al 24 de juny) , el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble baixa a 7, el nombre de persones que han mort segueix en 25 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) ascen a 873. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) és de 60,31.

Casos en important ascens a l'Horta Sud i a la Comunitat
Quan s'han complit dues setmanes des de la fi del toc de queda i les limitacions a les reunions decretat per la Generalitat Valenciana el 8 de juny, les xifres de positius van en augment a l'Horta on han passat de 245 el dia 20 a 335 en l'actualització d'este passat dia 24 i també a la Comunitat Valenciana.
A la comparca de l'Horta Sud ja són 5 els pobles que superen els 100 punts d'incidència acumulada per cada 100.000 habitants. La ciutat de València se situa amb una incidència acumulada de 130.46 i ja se superen els 1.000 casos actius. 

Cal mantindre, per tant, la màxima atenció a l'hora del compliment de les normes de prevenció del contagi.

000_casos_actius_PICANYA_2021_06_24

La responsabilitat individual, l'única eixida

Totes i tot, HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. Mentre arriba la vacunació, és hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual situació ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.
La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. La seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.
Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de maig de 2020

Picanya des del balcó 6