flexibilitzacio_mascaretes_info
28 de de juny de 2021
Noves normes sobre l'ús de la mascareta
Des d'este passat cap de setmana

Des d'este passat 26 de juny, i com a conseqüència de la millora dels indicadors epidemiològics i els avanços en la campanya de vacunació, es flexibilitza l’obligatorietat de la mascareta en espais públics a l’aire lliure.

A l’exterior, per tant, la mascareta deixa de ser obligatòria sempre que hi haja una distància interpersonal de, com a mínim, 1,5 metres entre persones que no pertanyen a la mateixa bombolla de convivència.

Per contra, la mascareta continuarà sent obligatòria en espais tancats d’ús públic (biblioteques, teatres, sales de concerts, consultes mèdiques, etc.) i en espais tancats oberts al públic, com botigues, supermercats i establiments similars, per la qual cosa caldrà portar sempre la mascareta amb nosaltres si volem accedir a qualsevol espai tancat d’ús compartit.

Recordeu portar sempre una mascareta amb vosaltres per a aquelles situacions en les quals el seu ús és encara obligatori.

Transport
En els mitjans de transport públics (autobusos, trens, avions, metro, etc.) i privats de persones no convivents de fins a 9 places, com els taxis, caldrà portar sempre mascareta, sigui quina sigui la distància entre passatgers. També caldrà portar mascareta a les andanes i estacions.
En queden exclosos els vehicles personals si es viatja sol o amb convivents, així com els espais exteriors amb distància i les cabines personals de vaixells i naus.

Esdeveniments a l’aire lliure

La mascareta també continua sent obligatòria en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure en què puguen produir-se aglomeracions o les persones assistents estiguen dempeus.
En cas d’esdeveniments a l’aire lliure amb les persones assistens assegudes i una distància mínima d’1,5 metres entre cadires, la mascareta no serà obligatòria.

 

flexibilitzacio_mascaretes_info
Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6