000_casos_actius_PICANYA_2021_07_28
30 de de juliol de 2021
Picanya és el poble amb la incidència més baixa per COVID en l'Horta Sud
Els casos detectats baixen a 57, una xifra encara molt preocupant que ens obliga a extremar las mesures de prevenció

Segons les darreres dades publicades per la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana (i corresponents al 28 de juliol) , el nombre casos positius per PCR en els darrers 14 dies al nostre poble ha baixat a 57, el nombre de persones que han mort segueix en 25 i el de casos positius des de començà la pandèmia (març 2020) puja, per primera vegada de les 1.000 persones diagnosticades i arriba a 1.005. La incidència acumulada (casos per 100.000 habitants) és de 491,13 una taxa que situa al nostre poble en Nivell de Risc Extrem.

Picanya és el poble amb la incidència més baixa de l'Horta Sud i l'únic que està per baix de 500 (incidència mitjana de la comarca 623,81) i per baix de la mitjana de la Comunitat Valenciana (589,05) i per baix de la d'Espanya (696,31).

000_casos_actius_PICANYA_2021_07_28

Podeu consultar ací les dades oficials publicades per la GV:
http://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas

Cal mantindre, per tant, la màxima atenció a l'hora del compliment de les normes de prevenció del contagi.

 

La responsabilitat individual, l'única eixida
Totes i tot, HEM DE COMPLIR LES NORMES. Les coneguem perfectament perquè ja portem prop d'un any convivint entre nosaltres. Mentre arriba la vacunació, és hora de fer un pas endavant i, per tal de reduir estes xifres de malalts i, sobretot de morts, apel·lar, de nou, a la màxima responsabiltat i totes i tots, hem de reduir al màxima la nostra mobilitat (aplicar en la mesura possible l'autoconfinament) i minimitzar als mínims imprescidibles els nostres contactes socials.

Cal extremar les mesures de precaució
L'actual situació ens obliga a extremar les mesures de protecció. Les normes són ben conegudes per totes i tots i hem d'aplicar-les amb la màxima determinació. Cal reduir la nostra mobilitat i minimitzar al bàsic imprescindible els contactes socials.
La distància interpersonal es confirma com la més efectiva de totes les mesures de prevenció. La distància s'ha de mantindre amb totes aquelles persones amb les que no convivim de forma directa, per molt conegudes, amigues o família que siguen. Les reunions socials, familiars, d'amics... són, en este moment, la principal font de contagi. Unes reunions que, a més, hem de reduïr al mínim possible.
L'ús de mascareta també s'ha mostrat com un element clau en la protecció davant el contagi. La seua efectivitat com a entrebanc en la propagació del virus està ben contrastada i l'esforç val la pena.
La higiene de mans també és fonamental per a evitar el contagi per contacte amb superfícies contaminades.
Finalment també cal insistir molt en l'airejat dels espais. Sempre és millor que l'activitat es desenvolupe a l'aire lliure o, com a mínim, amb finestres obertes.

Galeries relacionades
Picanya des del balcó 9
03 de de juny de 2020

Picanya des del balcó 9

Picanya des del balcó 8
27 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 8

Picanya des del balcó 7
19 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 7

Picanya des del balcó 6
11 de de maig de 2020

Picanya des del balcó 6