joves_sex
09 de de setembre de 2021
Nou servei d'informació, orientació i assessorament per a joves en matèria de sexualitat
Atenció telefònica i via whatsapp per a joves entre 12 i 30 anys

La Xarxa JOVES.NET, consorci que integra a 22 municipis de l'àrea metropolitana de València (entre ells Picanya), posa en marxa un servei integral d'informació, orientació i assessorament per a joves en matèria de sexualitat, recursos anticonceptius i salut psico-afectiva, sota el nom JOVES.SEX. Este servei, a més d'atenció telefònica a càrrec de professionals de l'àmbit de la psicologia i sexologia, contempla activitats i tallers específics per a l'alumnat dels centres d'educació secundària. El programa està dirigit a joves d'entre 12 i 30 anys.


Atenció telefònica i via whatsapp
Este servei d'orientació i assessorament a joves es desenvoluparà de dilluns a divendres de 18 a 20h a través del telèfon i whastapp 669930981. Des d'estel servei també es derivarà a les i els joves a recursos especialitzats sobre la matèria en els seus municipis i detectaran situacions de risc que puguen meréixer un seguiment i intervenció per part dels serveis de joventut o altres àrees especialitzades.

Materials i xerrades
En el marc del projecte JOVES.SEX, paral·lelament al servei d'atenció a joves, s'elaboraran materials didàctics d'accés lliure des de la web www.joves.net sobre sexualitat i un catàleg dels recursos públics en la matèria en els corresponents en els municipis. A més, durant els pròxims mesos, amb l'inici de les classes, s'organitzaran tallers, activitats i campanyes específiques per a l'alumnat dels Centres d'Educació Secundària dels municipis integrants de la Xarxa JOVES.NET.

Atenció experta
JOVES.SEX serà gestionat per professionals de l'àmbit de la psicologia i la sexologia, coordinats per la Federació de Planificació Familiar Estatal (FPFE), entitat experta en la prestació de serveis dirigits a la població jove. Aquesta entitat compta a més amb més de 30 anys d'experiència en l'atenció a la sexualitat juvenil per a diferents administracions públiques i altres entitats i professionals.
Esta ONG promou el dret de totes les persones a decidir lliurement sobre la seua sexualitat i presta serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva. Està formada per persones i associacions de planificació familiar en diverses comunitats autònomes a Espanya i és membre de la Federació Internacional de Planificació Familiar (IPPF), una xarxa que germana associacions en més de 180 països del món.


joves_sex

Vídeos relacionats