cens_gossos_mancomunitat_31_gener_2023
26 de de desembre de 2022
La Mancomunitat de l'Horta Sud amplia la gratuïtat de les proves per al cens d'ADN caní
Fins al 31 de gener de 2023 es pot sol·licitar esta prova gratuïta que podria acabar sent obligatòria si s'aprova una norma comú per a tota la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha ampliat fins al 31 de gener de 2023 el termini per a sol·licitar de manera gratuïta un bo per a la realització de les proves d'ADN en les prop de 70 clíniques veterinàries de la comarca adherides al programa. 
A partir d'eixa data estes proves deixaran de ser gratuïtes pel que convé aprofitar esta oportunitat donat que este cens podria acabar sent obligatori en cas d'aprovar-se una normativa comú per part dels ajuntaments de la comarca.

Més informació: https://www.mancohortasud.es/serveis/cens-comarcal-adn-cani/


Més seguretat

Amb esta iniciativa, des de la Mancomunitat de l'Horta Sud es pretén oferir més seguretat a les persones propietàries dels gossos amb una identificació més eficaç en cas de pèrdua o robatori. A més, es pretén millorar la convivència, la imatge dels municipis i les seues condicions higienicosanitàries tot controlant l'abandó incívic de la femta canina als carrers. 

Gratuït per a les persones propietàries
L'entitat supramunicipal costejarà el procés de creació del cens genètic caní per ADN en els 20 pobles de l'Horta Sud. Fins a l'últim dia del 2022, les persones propietàries de cans podran sol·licitar el bo gratuït per a la realització de la prova d'ADN. La sol·licitud es realitzarà de manera telemàtica a través de la pàgina web mancomunidadhortasud.adncanino.es i l'únic requisit és estar empadronat en qualsevol dels 20 municipis de la comarca. 
Una vegada validada pels ajuntaments la sol·licitud dels propietaris de gossos, l'usuari rebrà el bo a través d'un SMS que podrà fer efectiu en qualsevol de les prop de 70 clíniques veterinàries de l'Horta Sud adherides al programa. Per a la realització de les proves en les clíniques el termini finalitza el pròxim 31 de gener de 2023. Després de la finalització del període voluntari i gratuït els propietaris de gossos hauran d'abonar el preu de la prova marcat en 36,40 euros. 

 
Procediment

1. Registra’t a través del següent enllaç:
2. www.mancomunidadhortasud.adncanino.es

3. Sol·licita la gratuitat el procés en l’apartat “acceso ciudadanos”

4. T’arribarà un SMS amb la confirmació de la gratuïtat

5. Una volta rebut el bo sol·licita cita prèvia a qualsevol de les clíniques veterinàries col·laboradores i que en Picanya són:

   Grup Veterinari Picanya
   Carrer la senyera, 1 - 961591990

  Clínica Veterinària Vetology
  Plaza Pais Valencià, 8 - 960057720

6. En la cita se li extraurà al gos, de manera indolora, una mostra de saliva per a l’obtenció de l’ADM i es lliurarà a la persona propietària una xapa amb un codi QR per a col·locar a l’animal en la qual hi haurà informació bàsica per a facilitar la localització de gossos extraviats i el telèfon de la persona propietària, el número de xip i el nom de l’animal.

cens_gossos_mancomunitat_31_gener_2023