habitatges_adaptats_picanya
05 de de febrer de 2024
La Generalitat Valenciana replicarà el model de Picanya d'habitatges adaptats per a Persones Majors
Esta iniciativa funciona al nostre poble des de l'any 2009
La Generalitat Valenciana, per mitjà de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ha anunicat la convocatòria d' ajudes per valor de 6.540.000 euros per al foment d'allotjaments i habitatges de la modalitat ‘cohousing’ per a persones majors.
La iniciativa respon a l'estratègia de la Generalitat de facilitar l'accés a l'habitatge i contribuir a la creació d'un mercat de lloguer més ampli mitjançant la concessió de subvencions, complementàries a les del Ministeri, a persones usuàries majors de 65 anys que es troben en determinades circumstàncies de vulnerabilitat.

Extensió del model existent a Picanya
Esta aposta per l'habitatge compartit per a persones majors de la Generalitat Valenciana vol replicar el projecte ja existent a Picanya donat que el nostre fou un dels municipis pioners a implantar esta modalitat residencial. Picanya va aprofitar l'oportunitat que oferia un pla que va executar en 2009 la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de l'Habitatge (IVVSA), pel qual es van construir 31 habitatges d'este tipus al nostre poble. En el cas de Picanya, es tracta d'habitatges independents d'una sola planta amb una superfície de 48 m² útils i que compartixen un recinte privat que disposa d'espais i edificis comunitaris, jardins, horts, tot això construït en una superfície de 9.000 m² que va cedir el nostre Ajuntament.
Galeries relacionades
Homenatge al soci de major edat
11 de de gener de 2023

Homenatge al soci de major edat

Teatre de Persones Majors.
03 de de juliol de 2018

Teatre de Persones Majors.