igualdad_y_poder
05 de de març de 2024
Presentació del llibre "Igualdad y poder. Un reto tras 40 años de autonomía"
Activitats al voltant del 8 de març

Cap dona ha ostentat la Presidència de la Generalitat i les conselleries d'Economia i Hisenda al llarg de la història de la Comunitat Valenciana. Aquest és un de les dades significatives que mostra l'estudi "Igualdad y poder. Un reto tras 40 años de autonomía". Un treball elaborat per la jurista Julia Sevilla i la periodista picanyera Julia Ruiz i que es presenta esta vesprada (5 de març 18.30h) al Centre Cultural, accés lliure fins completar aforament.

L'anàlisi examina de manera detallada quantes dones han ocupat en les últimes quatre dècades càrrecs de responsabilitat en diferents institucions: des de la Presidència i Governs de la Generalitat, fins a diputacions provincials i Les Corts Valencianes. Un estudi que pren com a mostra un total de 300 càrrecs políticos, dels quals, 222 són homes i 78 dones, i utilitza dades sobre sexe, edat, formación académica o trajectòria política, entre altres. 

El resultat del treball demostra que, a pesar que les dones són la meitat de la població, a penes han ocupat en aquests últims 40 anys un quart dels llocs de representació i aquesta ha sigut major o menor en funció de la institució: mentre en el Parlament valencià o el govern autonòmic la seua representació ha aconseguit una mitjana del 30%, en les diputacions el percentatge descendeix al 18%. 

 

Dimarts 5 de març
18.30h Centre Cultural.
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “IGUALDAD Y 
PODER. Un reto tras 40 años de autonomía” 
Per  les seues autores JÚLIA SEVILLA (Jurista), JÚLIA RUIZ (periodista) i JOAQUIN FELIPE (informàtic).

igualdad_y_poder


Galeries relacionades
Art al carrer.
19 de de febrer de 2024

Art al carrer.

Renovació junta directiva Tyrius Picanya
25 de d’octubre de 2022

Renovació junta directiva Tyrius Picanya

Art al carrer 2021
16 de de febrer de 2021

Art al carrer 2021