1a Trobada d'Escriptors de l'Horta
17 de de novembre de 2012
Les lletres de la comarca es reunixen a Picanya
La Biblioteca acull la 1a trobada d'escriptors de l'Horta

El dissabte 17 la Biblioteca pública de Picanya fou punt de trobada per a un gran nombre d'escriptors i escriptores de la comarca de l'Horta en una iniciativa dels autors Ramón Guillem, Mercé Viana i el picanyer Alfred Ramos.
Allí, alguns dels més importants autors i autores actuals de la literatura comarcal van reflexionar sobre la importància de la cultura i la literatura en la nostra llengua, en un moment en què el sector editorial acusa la desprotecció de determinades administracions públiques.
Els escriptors i escriptores de diferents poblacions es reuniren a la biblioteca on foren rebuts per l'alcalde de Picanya, Josep Almenar que els va donar la benvinguda al nostre municipi. A continuació van signar exemplars de les seues obres que estan entre els fons del municipi i també en el llibre de visites de la pròpia biblioteca, que així va inaugurar les seues pàgines.
Entre aquest grup d'autors i autores podíem trobar guanyadors dels premis Octubre, els guardons de la crítica, els premis Enric Valor, Carmesina, el certamen d'Alzira  o el Ciutat de Torrent. Entre ells estaven Rosa Serrano, Teresa Broseta, Carles Cano, Francesc Martínez, Francesc Mompó, Gemma Pasqual i el nostre veí Lluis Roda.
La trobada també es comptà amb la visita d'escriptors d'altres comarques com ara Enric Lluch, Josep Milla i Fina Girbés.
Després de la trobada a la biblioteca, el grup va realitzar una visita guiada per Picanya i finalment van cloure la jornada amb un menjar seguit de tertúlia.
1a Trobada d'Escriptors de l'Horta