32_premi_enric_valor_picanya
17 de de desembre de 2012
Dolors Garcia guanya el 32 Premi Enric Valor
"Vida, obra i secrets d'Helena Mascort" és l'obra premiada

El dissabte 15 de desembre de 2012 el Centre Cultural de Picanya va acollir l'acte de lliurament del 32 Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor que cada any convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya.

En aquesta edició, a la qual S'han presentat 25 obres, i el Premi ha recaigut en una autora gironina amb una consolidada trajectòria literària: Dolors Garcia i Cornellà. L'obra premiada ha estat "Vida, obra i secrets d'Helena Mascort". 

L'obra guanyadora explica la relació entre una escriptora i una estudiant de batxillerat que ha decidit fer el seu treball de recerca sobre l'autora i la seua obra. Tot arranca quan la xica tenia 10 anys i la visita de l'escriptora a l'escola on estudiava, li va canviar la vida. De no llegir absolutament gens va passar a sentir una autèntica passió pels llibres, fins al punt de decidir que, de major, volia ser escriptora.

"Vida, obra i secrets d'Helena Mascort" en paraules de la pròpia autora "parla de llibres, però també de sentiments com la solitud, l'amor maternal, els remordiments i la por".

Dolors Garcia i Cornellà, va nàixer a Girona el 1956. Es va llicenciar en Psicologia en la Universitat Autònoma de Barcelona. Va exercir de psicòloga, en l'especialitat de psicoterapeuta infantil, durant quinze anys. Després va entrar a treballar en l'Ajuntament de Girona, primer com a professora en l'Escola de Formadors en l'Oci, després va ser directora del Centre Cívic Sant Narcís i actualment és tècnica dels Serveis Educatius d'aquest Ajuntament.

El jurat d'aquesta 32a edició, ha estat format per Lucía Arenas, Mercè Climent, Pilar Puchades, Carmela Puig i Núria Sendra i va decidir premiar "Vida, obra i secrets d'Helena Mascort" per unanimitat, tot que també ha volgut destacar la gran qualitat de moltes de les obres presentades.

L'acte, que fou conduit per Ezequiel Castellano va comptar amb una extensa representació del món cultural de la nostra comarca i també fou aprofitar per a retre homenatge tant a la figura de Joan Fuster com a les Normes de Castelló. També, va comptar amb l'actuació en directe del cantautor Bertomeu, que va interpretar algunes cançons del seu darrer treball “7 d'Estellés” en el qual posa música als poemes de Vicent Andrés Estellés.

L'alcalde de Picanya, Josep Almenar, va cloure l'acte amb una intervenció on va declarar: “El món de la literatura, de l'educació, de la cultura són fonamentals perquè una societat avance en democràcia, en drets i en llibertats. Llegir ens ajuda a augmentar la capacitat crítica i entendre el que està passant i per tant a prendre decisions. Ho dic perquè estem vivint moments transcendentals per al futur de la nostra societat. Haurem d'estar atents i que no ens enganyen. Per açò ara més que mai la cultura, la literatura són imprescindibles.”


32_premi_enric_valor_picanya
32_premi_enric_valor_picanya_PC154450
32_premi_enric_valor_picanya_PC154452
32_premi_enric_valor_picanya_PC154453
32_premi_enric_valor_picanya_PC154459
32_premi_enric_valor_picanya_PC154461
32_premi_enric_valor_picanya_PC154465
32_premi_enric_valor_picanya_PC154467
32_premi_enric_valor_picanya_PC154475
32_premi_enric_valor_picanya_PC154494