Guanyadors 2n Concurs Internacional de Clarinet de Lisboa
08 de d’abril de 2013
Joan Tormo, 2n premi al Concurs Internacional de Clarinet de Lisboa
Al concurs participaven 115 clarinetistes de tot el món

Entre el 25 i el 28 de març, a la ciutat de Lisboa a Portugal, tingué lloc la segona edició del prestigiós del seu concurs internacional de clarinetistes al que, enguany, han participat 115 aspirants provinents de tot el món, inclós el poble de Picanya, perquè, ahí estava Joan Tormo, amb el seu clarinet, per a representar a la música picanyera. El resultat final, ja el conegueu, segon classificat sols per darrere de la japonesa Kie Umehara.

Sopresa (però amb el treball ben fet)
Tota una gran alegria per al nostre poble i especialment per al propi Joan Tormo que reconeix que "Quan vaig inscriure’m no imaginava el resultat que he obtingut. Tan sols superar la primera fase del concurs i anar a Lisboa per a tocar en la semifinal ja va suposar un pas important per a mi. No obstant això, la preparació que vaig realitzar estava encaminada per a donar el màxim i arribar el més lluny possible."  més encara quan ens parla de les raons que l'impulsaren a participar "La principal raó de presentar-me a aquest concurs va ser per superació personal. Quan t’inscrius a un concurs implica que hi haurà un treball que de segur suposarà un progrés." 

Un impresionant recorregut
Però el cas és que aquest 2n premi és una gran alegria però no una gran sorpresa perquè els que coneixen a Joan Tormo saben de la seua gran qualitat com a músic i del seu extraordinari currículum que va iniciar-se a l'escola de música de la Unió Musical de Picanya (de la qual és membre actualmente) i en el que destaquen el seu pas per l’Orquestra Simfònica del Conservatori Professional de Música de Torrent, la primera plaça d’accés al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, el VII Premi Vicent Galbis atorgat per l’Ajuntament de Torrent i el Conservatori Professional de Música de Torrent, ha sigut membre de la Banda de la FSMCV, ha format part de l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i és membre fundador del Quintet Più Forte. A més, ha col•laborat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya. També ha sigut finalista del Concurs Nacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Xàtiva” 2010. Amb el Quintet Più Forte ha guanyat el 2n premi en el I Concurs de Música de Cambra de la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana, així com ha sigut finalista del I Concurs de Música de Cambra d’Alzira i del XII Concurs de Música de Cambra de les Juventuts Musicals de Vinaròs.

De mans de la Reina Sofia
Des del curs 2011-2012 és alumne de l’Escola Superior de Música Reina Sofía, en la Càtedra de Clarinet amb els professors Michel Arrignon i Enrique Pérez. Com alumne de l’Escola, forma part de l’Orquestra de Cambra Sony, dirigida per Maximiano Valdés, i de la Simfònica Freixenet, baix la batuta de Pablo González.

Un impresionant recorregut que va fer que en juny de 2012 rebera de mans de Sa Majestat la Reina Sofia la Menció d’Alumne més Excel•lent de la seua càtedra.

I ara, al 2013, suma el 2n premi en el II Concurs Internacional de Clarinet de Lisboa del que diu "Haver obtingut aquest premi suposa una satisfacció personal, ja que veus recompensats els teus esforços. A més, et dóna una gran motivació per a seguir progressant. Per altra banda, obtenir el 2n premi en un concurs internacional és important des del punt de vista professional, perquè (a banda de la rellevància a nivell de currículum) pot servir també per a donar-te a conèixer, i en la nostra professió açò és fonamental."

Simplement impresionant. Tot un exemple de treball, esforç i talent que ha de plenar d'orgull a tot el nostre poble.

Enhorabona Joan.

 

 

Fotos: 2nd LISBON INTERNATIONAL CLARINET COMPETITION -  INATEL FOUNDATION / CULTIVARTE

 

 

 

 

 

Guanyadors 2n Concurs Internacional de Clarinet de Lisboa
Amb els membres del jurat
interpretacio davant jurat
Participants
cartell_concurs_clarinet_lisboa
Galeries relacionades
Actuació de la Unió Musical de Picanya
04 de d’octubre de 2020

Actuació de la Unió Musical de Picanya

Trobada de Cors
01 de de juny de 2019

Trobada de Cors

Pregó Interpenyes. Festes Majors 2018
05 de de juliol de 2018

Pregó Interpenyes. Festes Majors 2018

23é Picanya Rock
14 de de juliol de 2017

23é Picanya Rock