carmen_amoraga_premi_nadal_2014_01
07 de de gener de 2014
Carmen Amoraga guanya el Premi Nadal
Anit la seua novel·la "La vida era eso" va guanyar la 70 edició
L'any 2014 arranca amb força per a la cultura del nostre poble. Anit, la picanyera Carmen Amoraga va guanyar la 70a edició del prestigiós Premi Nadal de novel·la amb l'obra "La vida era eso" una història sobre la pérdua i la superació en els temps de les xarxes socials.

Carmen va recollir el premi de mans de la seua admirada Ana María Matute en el tradicional sopar de gala oferit per l'editorial. Un premi, el Nadal, degà de les lletres espanyoles, que la pròpia Matute ja va rebre al 1959. 

"La vida era eso", fou triada entre les 231 obres presentades al premi i explica la història d'una dona que envidua amb dues filles al seu càrrec i troba refugi en el món de les xarxes socials, i que constitueix, en el fons, una història sobre la pèrdua, l'amor i la superació. No obstant això, aquesta novel·la contemporània defuig de dramatismes i ofereix notes d'humor, molta esperança i molta humanitat, trets característiques de l'obra de la picanyera. 

Amoraga (1969), nascuda i veïna del nostre poble, atresora un magnífic curriculum de premis perquè ja amb la seua primera novel·la, "Para que nada se pierda", va guanyar el Premi de Novel·la Ateneu Jove de Sevilla. Després publicaria "La larga noche"' -Premi de la Crítica Valenciana-, més tard amb "Algo tan parecido al amor"  amb la que fou finalista del Premi Nadal de Novel·la i amb "El tiempo mientras tanto" va arribar a ser finalista del Premi Planeta a l'any 2010.

Premi Llig Picanya
Al nostre poble, Carmen Amoraga, és la promotora i organitzadora principal, del Premi Llig Picanya de Literatura que cada any atorga el nostre poble i que ja ha portat fins al nostre municipi a noms tan destacats del panorama literari espanyol com ara: Maruja Torres (Premi Llig Picanya 2013), José Luís Sampedro (2012), Elvira Lindo (2011), Ángeles Caso (2010), Ana María Matute (2009) o Almudena Grandes (2008)

Ara, al 2014, Carmen Amoraga suma un premi més, tot un orgull per al nostre poble. Des d'ací la nostra més sincera enhorabona.

Més informació a:

:: Diari El Pais 
:: Diari Levante-EMV 
:: Europa Press
:: Vídeo a RTVE
:: Vídeo a BTV





carmen_amoraga_premi_nadal_2014_01