DSC_0011
15 de de gener de 2014
La Festa de Sant Antoni tornà a plenar els carrers de tradició
La Comissió de Sant Antoni va voler recordar a Julián Martí, autèntic promotor de la recuperació de la festa
El passat diumenge 12 de gener el carrer ample tornà a ser escenari de la Festa de Sant Antoni (popularment conegut com "del porquet") i la benedicció dels animals.
Poc més enllà del migdia cavalls, carruatges, rucs i tot tipus d'aques van obrir la desfilada amb animals arribats des de pobles com ara Beniparell, Torrent, Massanassa, Catarroja, Picassent, Aldaia... i fins i tot pobles tan llunyans com Casinos. No va faltar una important representació del nostre poble en esta desfilada on un molt nombrós públic va poder gaudir del pas dels animals engalanats per a l'ocasió i de les evolucions i mostres de doma que va oferir alguns dels participants.
La benedicció de les mascotes més menudes (gossos, tortugues, conills, pardals... i fins i tot peixos) va tancar l'acte que es va desenvolupar en un ambient festiu i familiar.

Homenatge a Julian Martí
La Comissió de Sant Antoni, organitzadora de l'acte junt a l'Ajuntament, va voler retre homenatge a Julián Martí, persona fonamental en la recuperació d'esta festa al nostre poble (i a tota la comarca) i que amb el seu amor pel camp i les tradicions agrícoles i culturals ha estat un exemple de ganes, espenta i treball sense el qual hui no podriem disfrutar de la pervivència d'esta bonica tradició i que va faltar fa pocs dies. Descanse en pau.

A peu d'este articel trobareu l'enllaç a la fotogaleria amb totes les imatges de la festa.




La imatge de Julián Martí va presidir l'acte
Vídeos relacionats
Festa de Sant Antoni
13 de de gener de 2019

Festa de Sant Antoni

Festa de Sant Antoni
14 de de gener de 2018

Festa de Sant Antoni

Festa de Sant Antoni
15 de de gener de 2017

Festa de Sant Antoni

Festa de Sant Antoni
10 de de gener de 2016

Festa de Sant Antoni